Valeriu Iftime: „La Botoșani știe toată lumea că spectatorii contează enorm și care au un punct de verede care trebuie respectat”

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani a declarat vineri într-o conferință de presă ultimele evenimente petrecute la roș-alb-albaștri.

„Avem două noutăți. O să vină Marius Croitru în staful tehnic lui Costel (n.r. Enache). Eu cred că este un câștig pentru noi. Legat de celelalte evenimente pe care domnul președinte Cătălin Anton le coordonează adică echipa a doua și terenul cu gazon sintetic, lucruri pe care noi credem că sunt importante pentru evoluția noastră și în condițiile astea staful trebuie mărit. Marius Croitoru este un fotblist care a jucat la noi, care iubește Botoșaniul iar pentru mine orice valoare in plus adăugată stafului nostru este important. Costel este un om cu mare echilibru și din capul locului a fost de acord și a acceptat.

A rata locul opt este o tragedie. Este o chestiune care schimbă multe din percepția mea despre ce am făcut în anul acesta. Dacă la început eram foarte mulțumit cum funcționează și cum arată lucrurile ratarea Play-off-ului a fost un eveniment care nu a căzut bine nimănui dar nu este cel mai mare insucces al FC Botoșani. De asemenea faptul că am ajuns în semifinalele Cupei României este un succes nicidecum un insucces, modul cum am ieșit din Cupa României a fost bun pentru Botoșani, să spun așa. Sigur că ultimul meci crează în fotbal impresia care rămâne până la următorul meci. Iar ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Concordia, faptul că am avut o evoluție submediocră, cu un public care alimentat cu diverse informații care nu este niciuna adevărată, iau criticat pe jucători. La Botoșani știe toată lumea că spectatorii contează enorm și care au un punct de verede care trebuie respectat. La Botoșani niciodata nu i-au fluierat sau înjurat pe jucători atâta timp cat au jucat, au facut efort, dăruire, pasiune și respect față de ei. Oamenii au avut dreptate să se manifeste și eu am fost la fel de nervos ca și ei. E adevărat că atunci când ești nervos frânele vorbelor sunt ratate și poti vorbi lucruri care nu sunt frumoase ceea ce afectează pe mulți dintre fotbaliști. Ați văzut că si Cobrea nu a reușit să se abțină. O să am o discuție disciplinară și o să fie sancționat. Orice om care greșește o dată e omenește, dar dacă este un obicei atunci lucrurile se schimbă complet.

M-am înțeles cu Costel Enache de anul trecut prelungirea contractului. Totul depinde de noi ca și echipă cum jucăm până la final de campionat și categoric va fi și antrenorul de anul viitor, dar dacă pierd locul opt sigur că încep să-mi fac fel de fel de socoteli.

Olimpiu va reuși la FCSB dacă are un sfătuitor bun, dacă Dumnezeu îl ajută să țină echilibrul de sportiv de performanță. E complicat când își schimbă lumea, tabieturile, prietenii, noi l-am ajutat pe Olimpiu, jucătorii l-au ajutat pe când la FCSB vin într-o competiție care nu întotdeuna sunt cele mai sportive arme și ar trebuie să știe asta pentru că atunci când trebuie să obții un loc și uneori lupta scuză mijloacele. Eu sper să se ducă la campioni nu la vicecampioni. Oricum el va avea o acomodare complicată, sunt mari sportivi în lumea asta care nu au reușit la echipele de club pornind de la alt nivel și cu totul altă filozofie dar eu am încredere în el pentru că este un copil deosebit dar e foarte tânăr și are nevoie de ajutor, de sfătuitori. Atunci când spui că are nevoie de psiholog poate e prea mult dar cred că are nevoie de un prieten care să-i fie și psiholog. ”, a declarat finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime.