Reunirea de iarnă (video declarații Enriko Papa și Cătălin Anton)

Elevii lui Marius au revenit din vacanța de iarnă și au făcut vizita medicală în două serii, la Botoșani și Iași. În perioada 7-17 ianuarie roș-alb-albaștrii vor face cantonamentul în Antalya unde vor sta cazați la hotelul Miracle din Lara.
Lotul deplasat de FC Botoșani în Turcia:           
Portari: Eduard Pap, Mario Contra, Cristian Sîrghi, Șerban Tomache;
Fundași: Christopher Brawn, Tchakonte Dawa, Bogdan Filip, Vlăduț Luțu, Robert Neciu, Andrei Patache, Bogdan Racovițan, Alin Șeroni, Alex Țigănașu;
Mijlocași: David Croitoru, Andrei Dragu, Eduard Florescu, Malcom Edjouma, Hervin Onghenda, Enriko Papa, Petar Petkovski, Martin Remacle, Andrei Tîrvoveanu,
Atacanți: Realdo Fili, Herve Kage, Jaja, Jucie Lupeta, Mihai Roman, Mateus Barbosa, Sebastian Mailat
În această perioadă vom disputa 4 meciuri de pregătire:
10.01.2022 – urmează a fi stabilit
13.01.2022 – KS Lechia Gdansk (Polonia)
15.01.2022 – Paksi FC (Ungaria)
15.01.2022 – Uganda (echipa națională de fotbal a Ugandei)
Prima partidă oficială din acest an va fi pe teren propriu contra echipei Sepsi OSK, pe data de 24 ianuarie.

„Gândul nostru este să prindem play-off-ul, să mergem cât mai sus și de ce nu, să mergem în Europa. Avem o echipă foarte bună, jucăm foarte bine, trebuie să muncim acum în cantonament. Dacă nu au plecat mulți și nu au venit mulți, e bine. Suntem toți împreună, știm jocul, am făcut o familie frumoasă și trebuie să continuăm așa. Eu vreau să-mi văd de treba mea, să joc cât mai bine la Botoșani, mai am contract până în vară și vedem după. Mi-a zis și mister Valeriu din vară (n.r. despre prelungirea contractului) dar ei știu ce fel de om sunt eu. Dacă îmi dau cuvântul, e gata pentru mine”, a declarat Enriko Papa.

„Gândurile noastre sunt de play-off. Ne dorim o poziție cât mai înaltă în play-off. Tindem și credem că locul nostru este trei în play-off. Avem și o poziție favorizantă la ora actuală în clasament. Dacă ratăm obiectivul, e doar pe mâna noastră. În niciun caz nu cred că vom rata obiectivul. Toți băieții sunt extrem de bine motivați, antrenorii își doresc, mergem într-un stagiu de pregătire în Antalya de pe data de 7 ianuarie până pe 17 ianuarie, avem patru întâlniri amicale. Problema transferurilor o vom rezolva în perioada ferestrei de transfer, între 15 ianuarie și 15 februarie. După cum știți, probabil se va rezolva totul pe 15 februarie, în ultima zi. Deocamdată nu pot vorbi cu certitudine despre nicio plecare. Suntem în discuții pentru câteva împrumuturi, câteva transferuri, dar lucrurile astea le putem discuta după data de 15 ianuarie”, a declarat Cătălin Anton, președintele FC Botoșani.