Punct și de la capăt!

Victoria de vineri asigura linistea la FC Botosani. Linistea nu poate fi asigurata decat prin rezultate pozitive succesive. Daca pana acum suporterii botosaneni erau obisnuiti cu un asediu la poarta adversa din primul minut de joc, reteta succesului a fost modificata vineri. Elevii lui Leo Grozavu au inceput ezitant meciul contra formatiei ASA Tg. Mures si la cum erau obisnuiti suporterii botosaneni, intalnirea parea ca se va termina cu un rezultat bun pentru oaspeti. Pana la partida contra elevilor lui Ionut Chirila, botosanenii jucau bine in primul mitan, incepeau slab a doua parte a meciului dupa care isi reveneau spre final si nimeni nu intelegea de ce aceasta cadere de randament in timpul derularii partidei.

Vineri, rutina de pe Municipal a disparut. 30 de minute in care ardelenii au surclasat moldovenii, si toata lumea se gandea deja la repiza a doua care ar fi truit sa fie si mai dezastruoasa. Lucrurile au stat invers. Dupa ce ardelenii si-au consumat bateriile, elevii lui Leo Grozavu au preluat initiativa, au dominat jocul si putin a facut ca scorul sa nu fie deschis pana la pauza. A doua repriza a apartinut in totalitate botosanenilor care au reusit prima victorie din aceasta editie de playout si au determinat antrenorul oaspete sa felicite echipa locala si sa afirme ca locul FC Botosani era in mod normal in playoff. Insa normalitatea nu face parte din acest sport si tocmai din aceasta cauza este atat de iubit si de enigmatic.

Cele trei puncte castigate vineri asigura pentru putin timp linistea in clasamentul provizoriu, pentru ca miercuri primim vizita celor de la Voluntari, echipa ce ne-a cam scricat pronosticurile normale in aceasta editie de campionat.
O victorie ar mentine linistea si ar asigura pozitia in clasament pentru cateva etape, pe cand un esec ar aduce Voluntariul la egalitate de puncte si orice pas gresit ar insemna modificarea clasamentului.

Prin urmare, “Punct si de la capat”. Fata de urmaritori e un nou campionat si in acceasi situatie ne vom gasi si sambata cand vom face deplasarea la Iasi. Pentru a construi ai nevoie de liniste, iar linistea in acest moment nu ne-o poate oferi decat rezultatele. Primul de care avem nevoie e miercuri cand FC Botosani da piept cu FC Voluntari la orele 16.00 pe Municipal. Si niciun rezultat nu e obtinut fara sprijinul suporterilor!