Principalul Costel Enache s-a despărțit de FC Botoșani

FC Botoșani s-a despărțit vineri dimineață de antrenorul principal Costel Enache după un an jumătatede colaborare. În cadrul unei conferințe de presă Costel Enache și Valeriu Iftime, finanțatorul roș-alb-albaștrilor s-au despărțit amiabil luând decizia de a rezilia contractul care expira în vara.

„Am convenit împreună cu Costel Enache să oprim colaborarea, după filozofia noastră echipa este prioritară și sperăm să creăm un lucru pozitiv dacă se schimbă antrenorul. Costel este un prieten pentru mine și nu aș vrea să fac pronosticuri viitoare, antrenorii care au lucrat la Botoșani au revenit la Botoșani. Costel este un antrenor care a avut rezultate la noi dar astăzi am decis să încheiem colaborarea. Costel nu pleca niciodata dacă rezultatele erau așa cum vrea publicul. Pentru mine fotbalul nu este un business, nu fac fotbal să câștig bani și nici imagine. Fotbalul este pentru spectatori iar dacă ei sunt nemulțumiți degeaba jucăm fotbal. Nu am știut nici o secundă dacă Costel are sau nu o ofertă. E treaba lui unde pleacă. ”, a declarat finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime.

”Lucrurile despre Astra Giurgiu sunt doar la nivel de zvon sau de perspectivă pentru că în acest moment încă mai am contract cu FC Botoșani și cred că e normal să-l respect până în momenitul în care ne dăm mâna și semnăm un document. Nu mi-aș fi permis să închei un alt contract până nu reziliem. Încă din vară au fost discuții în mai multe direcții. Lucrurile au luat o amploare recent în urma jocului puțin confuz și a rezultatelor oarecum fluctuante din campionat. Ăsta a fost primul meu semn de întrebare personal, am încercat să caut întotdeuna soluții dar mai important decât persoana rămâne grupul, echipa și clubul. Eu sunt printre ultimii veniți în familia asta mare și frumoasă, m-am atașat de foarte mulți botoșăneni și de club, mă simt responsabil și nu m-am pus pe mine înainte sub nici o formă. Sunt multe puncte pe care acum le regret dar vreau să vă asigur că am făcut maxim din ceea ce am putut. Cu puțină atenție, șansă sau inspirație nu vorbeam negativ și asta îmi aduce o frustrare. Patru puncte în momentul acesta față de Playoff nu e dezastros, ar trebui să fim cu toții mai pozitivi, mai încrezători. Ajutați echipa, susțineți-o și reproșați după joc. Băieții aceștia chiar au nevoie de susținere, de energia oamenilor din tribună și de aprecieri pentru că au fost memente în care au făcut lucruri bune și s-a scris la modul general. Credeți-mă, contează foarte mult pentru noi să vedeți și ceva bun în noi. Am discutat cu domnul Iftime pe tema următorului antrenor, ce profil de antrenor se potrivește pentru a gestiona bine grupul dar nu pot da nume.”, a declarat principalul Costel Enache.