Partide internaționale pentru juniorii FC Botoșani

Echipele de juniori A şi B ai FC Botoşani au susţinut recent în capitala Moldovei câte două meciuri de verificare în compania echipelor de juniori ale Zimbrului Chişinău.

Clubul botoşănean a făcut deplasarea la această acţiune cu şase antrenori şi 37 de jucători, 20 dintre aceştia făcând parte din echipa juniorilor B şi 17 la juniori A.

„Jocurile s-au desfăşurat la baza sportivă a echipei Zimbru Chişinău, unde am fost plăcut surprinşi de condiţiile oferite în ceea ce priveşte cazarea şi masa. Baza sportivă este compusă dintr-un stadion de 10.500 locuri, două terenuri de antrenament de dimensiuni normale, unul cu iarbă naturală şi unul sintetic, un teren sintetic pentru jocuri 7×7 şi un teren sintetic 40×20 metri. De asemenea, complexul mai cuprinde un hotel de trei stele cu restaurant, corpuri de cazare pentru jucătorii Zimbrului, o clădire de birouri, o clădire cu vestiare şi sală de forţă. Chiar dacă rezultatele obţinute sunt nesatisfăcătoare, consider că experienţa a fost benefică şi ne-ar putea ajuta în viitor prin aducerea unor îmbunătăţiri pe plan managerial”, a declarat Daniel Stoica, director tehnic al Centrului de copii şi juniori al FC Botoşani.

În primul joc, juniorii B ai grupării locale au întâlnit echipa jucătorilor născuţi în anul 2001 a Zimbrului Chişinău, meci încheiat la egalitate, 0-0, pentru ca în al doilea meci să piardă cu 2-0 în faţa echipei Zimbru cu jucători născuţi în anul 2000.

Juniorii A au jucat două meciuri de verificare cu echipa similară a gazdelor, meciurile fiind câştigate de Zimbru Chişinău cu scorurile de 5-0 şi 8-1.

„De precizat ar fi că lotul echipei Zimbru II joacă în campionatul de seniori Liga a II-a Republicii Moldova”, a afirmat director tehnic al centrului de copii şi juniori al FC Botoşani.