FC Botoșani U19 și U17 au terminat campionatul pe locul doi

Juniorii botoșăneni U19 și U17 au disputat sâmbătă partidele din ultima etapă a Serie 1 din Campionatului Național de Fotbal.

Aflându-se la egalitate de puncte cu LPS Piatra Neamț, FC Botoșani U19 a făcut deplasarea la nemțeni cu gândul de a termina pe prima poziție în clasament, însă elevii lui Paul Cucu și Cristi Frumuz au fost învinși cu scorul de 3-2, golurile roș-alb-albaștrilor fiind marcate de Vamanu și Grosu.

Echipa de start:

Duță – Tucaliuc, Dohotaru, Murărașu, Irimescu – Arapașu, Vamanu, Cucuruzac, Popovici – Teodorovici, Coteață

Rezerve: Ilașcu, Piftor, Ciobanu, Cozariuc, Stafe, Toma

Partida de la Piatra Neamț a avut doua reprize diametral opuse contra unei echipe foarte bine organizată, cu jucatori tehnici și cu o foarte bună predispoziție la efort. Am început meciul foarte bine respectând sarcinile tactice în totalitate, presând echipa adversă în zona ultraofensivă și forțând adversarul să comită multe greșeli. Ne-am creat patru ocazii clare de gol în care a ieșit în evidență portarul echipei gazdă și câteva deficiențe tehnice ale jucătorilor ajunși în fața porții. Nemțenii cu greu au ieșit din propria jumătate de teren, făcând-o doar de câteva ori și atunci pe mingi aruncate cu disperare în față.

La pauză botoșănenii au făcut o schimbare neinspirată introducând-ul pe Piftor care ar fi trebuit să facă diferența din punct de vedere individual, dar pe fondul unei accidentări și a supraîncărcării fizice s-a rupt echilibrul tactic, lasând multe spații între cele două compartimente mijloc și apărare, astfel încât echipa adversă avea spațiu de joc și de manevră. Cu largul concurs al propriului portar și greselile de poziționare cumulate cu o cădere fizică justificată au dus la scorul final de 3-2.

FC Botoșani U19 a terminat campionatul pe poziția a doua cu 37 de puncte, la trei puncte distanță de LPS Piatra Neamț care au acumulat 40 de puncte.

FC Botosani U17 s-a deplasat la Iași pentru ultima etapă din campionat întâlnind formația CSM Poli Iași. Juniorii conduși de Cătălin Chirilă și Șchiopu Daniel au fost învinși cu scorul de 7-0 după ce în primele zece minute de joc era deja 3-0 pentru ieșeni.

Echipa de start:

Purice – Ilas ,Toma ,Patache , Vladescu – Sincu , Cantimir , Ciolac, Parosu – Feghiu, Balan

La fel ca elevii lui Paul Cucu și Cristi Frumuz, FC Botoșani U17 a terminat sezonul pe locul doi în clasament acumulând 38 de puncte, la trei puncte de primul loc ocupat de CSM Poli Iași.