Etapa a 9-a: FC Botoșani 2-3 UTA Arad (rezumat video)

Prima întâlnire din istorie dintre FC Botoșani și UTA Arad s-a disputat sâmbătă, 31 octombrie de la ora 19:15, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 1 la fotbal. Elevii lui Marius Croitoru au fost învinși cu scorul de 3-2, golurile arădenilor fiind înscrise de Morar printro dublă și un autogol marcat de Holzmann, iar roș-alb-albaștri înscriind prin Keyta și Forescu, ambii din lovitură de pedeapsă.

Echipele de start
FC Botosani: Pap – Braun, Chindriș, Țigănașu, Holzmann – Rodriguez, Florescu – Caia, Ongenda, Keyta – M.Roman
Rezerve: Hankic, Șeroni, Plămadă, D.Croitoru, Târcoveanu, Papa, Fili, Camara, Toutouh

UTA Arad: Iacob – Buștea, Albu, Benga, Roumpoulakou – Ursu, Roșu, Isac, Rusu – Rus, Morar
Rezerve: Moldovan, Ioniță, Buhăceanu, Tescan, Oroian, Klapan, Popescu, Da Silva

Oaspeții încep în atac partida iar în minutul 3 Ciprian Rus are prima șansă de gol a partidei. Șutează din interiorul careului dar mingea trece peste poartă. Un minut mai târziu, UTA a deschis scorul. Morar a șutat din interiorul careului, Holzmann a încercat să respingă dar a trimis mingea în propria poartă. În minutul 10, Keita șutează din marginea careului, mingea este deviată dar goalkeeperul oaspeților respinge de sub bară. În minutul 26, Braun a fost faultat în careu iar arbitrul Horațiu Feșnic a arătat punctul cu var. Keita a marcat din penalty iar din minutul 28 scorul era 1-1. În minutul 31, Mihai Roman este faultat în careu iar Horațiu Feșnic a dictat din nou penalty pentru FC Botoșani. Eduard Florescu a executat și a marcat pentru 2-1.

Oaspeții încep în atac partea secundă și reușesc egalarea prin Da Silva care a marcat dintr-o poziție clară de ofsaid. Oaspeții rămân în ofensivă și sunt aproape de a marca golul trei. Andrei Ursu trece ușor de Holzmann dar Pap își salvează echipa. În minutul 71, UTA intră din nou în avantaj. Vlad Morar execută pe colțul scurt o lovitură liberă și îl învinge pe Pap. În minutul 77, Keita scapă pe contraatac dar șutează slab și Florin Iacob apără fără probleme. FC Botoșani a atacat pe finalul jocului dar fără să-și treacă în cont vreo ocazie și partida se termină cu victoria arădenilor.