Etapa a 4-a: FC Voluntari 1-3 FC Botoșani

FC Botoșani rămâne lider în clasamentul Ligii 1 Betano după ce a învins în deplasare deținătoarea Cupei și Supercupei României, FC Voluntari, cu scorul de 1-3, în cadrul etapei a 4-a. Golurile botoșănenilor au fost marcate de Golofca (min.11, 45+1) și Golofca (min.54), iar golul ilfovenilor a fost marcat de Voduț.

Echipele de start:

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, M. Popescu, Olteanu – Novac (55 Tudorie), Răuță – Pîrcălabu (46 Popadiuc), L. Marinescu, G. Deac (59 Căpăţână) – Voduț
Rezerve: Petrariu, Căpățână, Filipov, Ivanovici, Popadiuc, Trandafirescu, Tudorie
Antrenor: Claudiu Niculescu

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Miron, Mușat – Cucu, Tincu – L. Buș (62 M. Roman), Moruțan (53 L. Fulop), Golofca (79 Serediuc) – D. Popa
Rezerve: E. Pap, Bordeianu, L. Fulop, B. Kuku, A. Patache, M. Roman, T. Serediuc
Antrenor: Costel Enache

După zece minute de joc, elevii lui Enache ies mai mult la joc iar la prima şansă de gol, Golofca reuşeşte deschiderea scorului cu un șut la colțul lung. În minutul 20 Moruțan și Popa au ocazia de a înscrie după o pasă de la Golofca dar portarul ilfovean face minuni. În minutul 34 FC Voluntari egalează prin Voduț. În ultimele secunde ale primei reprize Golofca reușește dubla după o pasă de la Cucu și Botoșaniul intră la pauză cu scorul de 1-2.

Repriza secundă începe cu FC Botoşani în atac. Popa primește o pasă de la Golofca și șutează din interiorul dar portarul ilfovean respinge până la Moruțan care se încurcă în minge. În minutul 52 L. Fulop are o ocazie uriaşă de a marca dar trimite puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Lorand Fulop scapă din nou singur cu portarul advers şi de această dată nu mai ratează iar scorul devine 1-3. În minutul 82, Răuţă vede direct cartonaşul roşu pentru un fault dur la Popa. Victoria botoşănenilor putea fi mai clară dar Serediuc ratează dintr-o situaţie singur cu portarul. În minutul 89, gazdele rămân cu doi oameni mai puţin. Portarul Balauru primeşte direct cartonaş roşu după o semnalizare a asistentului Octavian Şovre.

După etapa a 4-a FC Botoșani rămâne pe prima poziție în clasament cu 10 puncte. Următoarea partida pentru botoșăneni este pe stadionul ”Municipal” contra formației ACS Poli Timișoara, marți 8 august, de la ora 16:45.