Etapa a 13-a: Gaz Metan Mediaș 1-0 FC Botoșani

FC Botoşani pornea ca favorită în meciul de la Mediaş, împotriva unei echipe care a avut un tur de campionat foarte slab. Pe teren, diferenţa din clasament nu s-a văzut, elevii profesorului Cristi Pustai fiind foarte motivaţi şi dornici de a acumula puncte. De partea cealaltă, botoşănenii au tratat superficial meciul şi au fost pedepsiţi.

Echipele de start:

Gaz Metan: Greab – Zderici, M. Constantin, Sîrghi, De Vriese – Bic, Danci – Romeo, Olaru (59 Manole), Popovici (46 Curtean) – Golubovici (86 Lokaj)

Rezerve: Pleșca, Khubutia, Mitici, Curtean, I. Manole, Surugiu, Lokaj

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Dumitraș – Tincu, Bordeianu – Roman, Moruțan, Buș (52 Chitoşcă) – Popa

Rezerve: Pap, F. Plămadă, Ciaccheri, J. Rodriguez, Chitoșcă, Serediuc, R. Oaidă

Prima repriză a fost una echilibrată, cu câte o şansă de gol de fiecare parte. Gazdele au avut prima şansă de a deschide scorul prin Sergiu Popovici dar fostul jucător al FC Botoşani a şutat pe lângă poartă dintr-o poziţie foarte bună. Replica botoşănenilor a venit în minutul 20 când Moruţan a rămas singur cu portarul gazdelor dar a trimis pe lângă poartă. Cu patru minute înainte de pauză. Gaz Metan putea deschide scorul. Popovici a executat o lovitură liberă mingea a căzut în careu şi a fost scoasă de Cobrea de lângă bară.

Debutul reprizei secunde a fost unul modest. Prima ocazie a venit abia în minutul 63 când Sebastian Chitoşacă, intrat în locul lui Buş, a şutat peste poartă din patru-cinci metri. Două minute mai târziu, Roberto Romeo preia mingea cu mâna în careu după care şutează şi îl învinge pe Cobrea. Botoşănenii protestează vehement dar arbitrul Adrian Comănescu validează golul. Se pare că elevii lui Costel Enache au intrat relaxaţi pe teren, considerând că prezenţa este suficientă pentru a obţine cele trei puncte.

Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor care încă speră să se salveze de la retrogradare iar botoşănenii pierd trei puncte foarte importante în lupta pentru play-off.