Etapa a 12-a Play-out: ACS Poli Timișoara 1-4 FC Botoșani

FC Botoșani a reușit o partidă excelentă în deplasarea de la Timișoara unde a câștigat clar cu scorul de 1-4 în cadrul etapei a 12-a a Pluay-out-ului Ligii 1 Orange.

Dominarea botoşănenilor avea să se concretizeze în minutul 9 când Mihai Bordeianu şutează de la 25 de metri şi învinge pe goalkeeperul gazdelor. Replica timişorenilor vine imediat iar în minutul 14 Doman reuşeşte egalarea. Gazdele forţează marcarea golului doi dar Doman şi Goga nu reuşesc să marcheze. A făcut-o Fulop în minutul 33 când a marcat un eurogol fără nici o șansă pentru Smaranda. Trei minute mai târziu, Cabrera marchează cu capul iar FC Botoşani conduce cu 3-1. În minutul 40, gazdele rămân cu un jucător în minus. Ross Jenkins a fost eliminat de centralul Alexandru Tudor pentru un fault la Vaşvari. În minutul 45 Ivanovici loveşte transversala cu un şut din afara careului, mingea revine la Cabrera, care, după ce jonglează cu mingea, o trimite în stâlpul drept al porţii portarului bănățean.

Repriza secundă începe tot cu FC Botoşani în atac iar în minutul 49 Petre Ivanovici marchează din interiorul careului pentru 4-1 după o pasă de la Ivanovici. Cu un avantaj de trei goluri, botoşănenii nu au mai forţat iar scorul a rămas neschimbat până la finalul jocului.

Echipele de start:

ACS Poli: Smaranda – Melinte, M. Torres, Cânu, D. Popescu – Jenkins, J. Hernandez (80 Suarez) – Bărbuț (60 Elek), Nimely, Doman (60 Croitoru) – Goga

FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Ngadeu, Ichim, Mușat (72 Patache) – Vașvari (59 Cucu), Cabrera, Bordeianu – Ivanovici, Matulevicius, Fulop (67 Bujor)

Cu această victorie, FC Botoşani s-a apropiat la doar două puncte de CSU Craiova şi la un punct de CSMS Iaşi şi deja se gândeau la meciul din Copou, programat joi seara în cadrul etapei a 13-a a Play-out-ului.