Etapa a 11-a: FC Botoșani 3-3 CSM Poli Iași

Meci spectaculos pe Municipal, între FC Botoşani şi Poli Iaşi. Şase goluri marcate, două penalty-uri dictate de Sebastian Colţescu, un gol anulat şi ambii antrenori trimişi în tribune. Deşi a condus cu 2-0 şi 3-2, FC Botoşani nu a reuşit să obţină victoria în derby-ul Moldovei.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Dumitraş, Miron, Burcă, Unguruşan – Tincu, Bordeianu – Roman (74 Serediuc), Moruţan, Buş – Popa (76 Ciaccheri)

Rezerve: Pap, Plămadă, Ciaccheri, Serediuc, Rodriguez, Oaidă, Chitoşcă

Poli Iaşi: Koselev – Almeida, Frăsinescu, Moisi, Sin – Cioinac, Qaka – Ştefănescu (62 Kizito), Mendes (62 Cisse), JO (82 Bădic) – Cristea

Rezerve: Kelava, Cisse, Bădic, Danale, Luwaga, Panţîru, Bosoi

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Stelian Slabu (Braşov)

În debutul meciului, ambele echipe nu păreau să rişte şi parcă aşteptau greşeala adversarului. Primii au greşit ieşenii în minutul 5. Dumitraş a centrat de pe stânga, Popa a fost scăpat din marcaj şi a marcat cu capul din interiorul careului. După numai 3 minute, Roman şutează din marginea careului, mingea este deviată şi scorul devine 2-0. FC Botoşani rămâne în ofensivă dar Burcă şi Dumitraş nu reuşesc să marcheze. Moruţan iese la rampă, se distrează cu fundaşii ieşeni dar şutează pe lângă poartă. În minutul 20, oaspeţii revin în joc. A fost o centrare de pe stânga iar JO marchează din şase metri. În minutul 28, ieşenii reuşesc egalarea. Cristea pasează perfect, Mendes scapă singur şi îl execută pe Cobrea. În minutul 33, Cristea marchează dar golul este anulat pentru ofsaid.

Deși repriza a doua a început cu ieșenii în ofensivă FC Botoșani primește un penalty la intrarea lui Buș în careu fiind faultat. Tot Buș execută lovitura de pedeapsă și botoșănenii conduc cu 3-2. Cinci minute mai târziu Popa rămâne singur cu portarul advers dar trimite mingea pe lângă poartă. În minutul 78, Poli Iaşi are şansa egalării dar Cisse ratează incredibil din doi metri cu toată poarta goală în faţă.Unguruşan face o alunecare în careu, îl faultează pe JO iar Colţescu dictează penalty. Cristea execută perfect iar scorul devine 3-3.