Etapa 9: Dinamo București 1-1 FC Botoșani

FC Botoșani a obținut doar un punct în deplasarea cu Dinamo deși ar fi meritat să plece cu toate trei din capitală.

Echipele de start:

Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Klimavicius, Popescu, Corbu – Nistor, Filip, Fabbrini – Sorescu, Montini, Neicuțescu
Antrenor: Dusan Uhrin

FC Botoșani: Pap – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – J.Rodriguez, E. Papa – Ofosu, Ongenda, Askhovski – Moussa

Antrenor: Marius Croitoru

În minutul 1, Neicuțescu îl lovește cu cotul pe Chindriș dar arbitrul bucureștean George Rădulescu scoate doar cartonașul galben. Două minute mai târziu, Ofosu are prima șansă de gol a partidei. Același Ofosu combină cu Țigănașu dar nu reușește deschiderea scorului. „Câinii” echilibrează jocul, au posesie dar nu reușesc să se apropie de poarta lui Pap. În minutul 21, Ofosu cade în careul gazdelor dar arbitrul George Rădulescu nu dictează penalty. Șapte minute mai târziu, Nistor execută bine o lovitură liberă dar mingea este deviată în corner. Moussa are o șansă mare de gol după care Ongenda șutează peste poartă din interiorul careului. În minutul 45, Montini marchează cu capul dar golul este anulat pentru ofsaid.

FC Botoșani începe în atac partea secundă dar Ongenda în bate joc de o lovitură liberă din marginea careului. În minutul 53, Ofosu pătrunde în careu, rămâne singur cu portarul dar nici de această dată nu reușește să marcheze. Dinamo reușește deschiderea scorului în minutul 58 prin Sorescu care reia cu capul de lângă Țigănașu și îl învinge pe Pap. Sorescu este aproape de a majora scorul după o gafă a portarului Eduard Pap. FC Botoșani reușește egalarea în minutul 65. Ongenda șutează de la 20 de metri, Piscitelli respinge în față iar Moussa marchează pentru 1-1. Papa a avut șansa de a aduce pe FC Botoșani în avantaj dar Piscitelli își salvează echipa. Chindriș este faultat în careu dar arbitrul bucureștean îi iartă pe câini. În minutul 78, Moussa rămâne singur cu Piscitelli dar nu reușește dubla. În minutul 84, Roman este faultat în careu dar arbitrul nu dictează penalty ci fault la marginea careului.

În prelungiri, Moussa și Pap se lovesc cap în cap iar tunisianul este urcat în ambulanță. Roman este faultat din nou în careu dar arbitrul îi iartă încă o dată pe “câini” iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1.