Etapa 8: Gaz Metan Mediaș 1-2 FC Botoșani

Vineri de la ora 18.00 FC Botoșani au disputat partida din etapa a 8-a a Ligii 1 în deplasare la Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Marius Croitoru au câștigat cu scorul de 2-1 printr-un autogol al lui Butean din minutul 34 și golul Keyta din minutul 87, iar cei de la Gaz Metan înscriind un eurogol de la aproape 30 m. În parida de astăzi au debutat pentru botoșăneni și noii veniți, Christopher Braun și Youssef Toutouh.

Echipele de start:

Gaz Metan Mediaș: Buzbuchi – Butean, Larie, Baco, Velisar – Jefferson, Pambou – Chamed, Deaconu, Horşia – Cardoso
Rezerve: Pleşca, Trif, Romeo, Costea, Jose Manuel, Ricardo Jorge, Sambu, Alceus, Santos Jr

FC Botoșani: Pap – Patache, Chindriş, Ţigănaşu, Holzmann – Rodriguez, Florescu, Ongenda -Roman, Keyta, Melinte
Rezerve: Hankic, Seroni, Papa, Croitoru, Ashkovski, Toutouh, Fili, Braun, Tîrcoveanu

Prima mare ocazie a meciului a aparținut botoșănenilor. În minutul 14, Keita scapă pe contraatac dar nu reușește deschiderea scorului. Gazdele au avut o posesie mai bună dar prima ocazie importantă au avut-o abia în minutul 33 când Eduard Pap a ieșit greșit pe o centrare dar Dumitru Cardoso nu a reușit să marcheze din șase metri. Un minut mai târziu, Patache încearcă să îi paseze lui Ongenda, Butean deviază mingea și o trimite în propria poartă. În minutul 41, Ongenda rămâne singur cu portarul advers dar șutează peste poartă.

Repriza secundă începe cu Gaz Metan în atac dar defensiva lui Croitoru rezistă fără mari probleme. În minutul 57, Mihai Roman scapă pe contraatac, este faultat în careu de Baco iar arbitrul Istvan Kovacs dictează penalty și îl elimină pe fundașul medieșean. Ongenda execută slab iar portarul gazdelor respinge.

În minutul 68, Gaz Metan reușește egalarea prin Ronaldo Deaconu care îl învinge pe Pap de la 30 de metri. Două minute mai târziu roș-alb-albaștrii au o mare ocazie de a marca. Holzman centrează perfect de pe stânga, iar Mihai Roman trimite cu capul, din careu, exact pe directia portarului. În minutul 87 Ongenda centrează, Toutouh îi așează mingea lui Keyta, care înscrie printre picioarele portarului și roș-alb-albaștrii iau toate cele trei puncte puse în joc.