Etapa 7 Playoff: Universitatea Craiova 2-3 FC Botoșani

Duminică de la ora 19.00 a avut loc partida dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani. Elevii lui Marius Croitoru au câștigat cu scorul de 3-2 prin golurile lui Mahmoud Al Mawas din minutul 9, Andrei Chindriș min. 45+3 și Enriko Papa din minutul 87, oltenii marcând prin Nistor din penalty în minutul 25 și Ivan în minutul 57.

Echipele de start:

CRAIOVA: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Costantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Cîmpanu, Cicâldău, Baiaram – Ivan

REZERVE: Popescu, Acka, Bic, Căpățînă, Fedele, Screciu, Ofosu, Tudorie, Mamut

ANTRENOR: Marinos Ouzounidis

FC BOTOȘANI: Hankic – Braun, Chindriș, Meleke, Țigănașu – Florescu, Rodriguez, Ongenda – Tîrcoveanu, Caia, Al Mawas

REZERVE: Pap, Patache, Moescu, Șeroni, Papa, Târșa, Fili, M. Roman, Camara

ANTRENOR: Marius Croitoru

FC Botoșani a început jocul în atac și a dat impresia că vrea mai mult de un punct pe terenul oltenilor. Al Mawas a șutat de la 20 de metri dar mingea trece peste poarta gazdelor. În minutul 9, Tîrcoveanu se distrează cu jucătorii Craiovei, mingea ajungea la Caia care îi pasează lui Al Mawas iar atacantul sirian deschide scorul. Replica oltenilor vine în minutul 13 când Bairam reia din careul mic dar Hankic respinge. În minutul 23, Braun are o intrare imprudentă în careul botoșănenilor și îl faultează pe Bairam. Arbitrul Marian Barbu dictează penalty. Nistor execută foarte bine și Craiova egalează. În minutul 37, Țigănașu îl faultează pe Cîmpanu în apropierea liniei de margine, primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Superioritatea numerică a oltenilor a durat doar opt minute. Vătăjelu primește și el al doilea cartonaș galben după un fault în propria jumătate de teren și este trimis la vestiare. În minutul 45+3, Rodriguez execută bine lovitura liberă, Chindriș îi ia fața lui Pigliacelli și marchează cu capul.

Craiova începe bine repriza secundă și are o primă ocazie în minutul 47 dar Hankic intervine încă o dată foarte bine. Replica botoșănenilor vine imediat dar Al Mawas șutează peste poartă. Oltenii au posesia, controlează jocul iar în minutul 57 reușeșc egalarea prin Andrei Ivan. Tudorie are o șansă de marca dar șutează pe centrul porții și Hankic respinge. În minutul 83 Bancu este eliminat. Îl lovește și îl calcă pe Florescu, care era căzut pe teren, după care îl lovește cu capul în față pe Rodriguez. În minutul 83, Al Mawas centrează de pe dreapta iar Enriko Papa marchează un gol spectaculos. FC Botoșani rămâne în ofensivă iar în prelungiri, Enriko Papa are șansa de a realiza dubla.
Partida se încheie cu victoria echipei antrenate de Marius Croitoru, prima victorie pe terenul Universității Craiova.