Etapa 7 Play-out: Gaz Metan Mediaș 2-1 FC Botoșani

FC Botoșani a disputat partida din etapa a 7-a a Play-ou-ului în deplasare la Mediaș unde a întâlnit formația Gaz Metan. Elevii lui Costel Enache au fost învinși cu scorul de 2-1 prin golurile lui Rondon din minutul 30 și Marius Constantin în minutul 65, iar pentru botoșăneni a marcat Axente în minutul 62.

Echipele de start: 

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, M. Constantin, Fytanidis, Buşu – Rosado, I. Cristea – Olaru (81 Tîrcoveanu), Chamed, Ely – Rondon

  • Rezerve:Greab – Romeo, Pîrvulescu, Popovici, Caiado, Sîrghi, Tîrcoveanu 

FC Botoşani: Cobrea – Dumitraş (76 Fulop), Burcă, Miron, Acsinte – Oaidă, Tincu – Roman (72 Hazazi), Moruţan, Chitoşcă (46 Serediuc) – Axente

  • Rezerve:Pap – Rodriguez, Muşat, Golubovic, Serediuc, Hazazi, Fulop

Prima ocazia a meciului o are botoșănenii prin Axente care scapă singur lateral stânga dar şutează pe lângă poarta apărată de Pleșca. Gazul a preluat posesia balonului și Olaru are o mare ocazie de gol, lovitura de cap a acestuia fiind reţinută cu greu de Cobrea. În minutul 24 Moruțan driblează trei fotbalişti de la Mediaş dar nu mai are suflu iar şutul acestuia trece pe lângă poarta lui Pleşca. Șase minute mai târziu Gaz Metan deschide scorul în minutul 30 prin Rondon și stabilește scorul la pauză.

 

Repriza secundă începe tot cu Gaz Metan în atac dar Rondon nu reușește să șuteze pe poartă din marginea careului.  În minutul 51, Moruțan are șansa egalării dar ratează. Șase minute mai târziu, gazdele au o nouă ocazie de gol dar Cristea ratează din interiorul careului. FC Botoșani reușește egalarea în minutul 62. Burcă aruncă mingea pentru defensiva gazdelor, Axente rămâne singur cu Pleșca și marchează. Două minute mai târziu, Roman rateză incredibil după o fază creată de Moruțan. Bucuria botoșănenilor a durat până în minutul 65 când Marius Constantin a marcat din lovitură liberă și a readus pe Gaz Metan în avantaj. Enache îi aruncă în luptă pe Hazazi și Fulop dar nu se schimbă mare lucru în jocul botoșănenilor. În minutul 90, Tîrcoveanu are o mare ocazie de a marcat dar șutează slab. În prelungiri, același Tîrcoveanu a avut încă două șanse de a marca dar a ratat și partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru echipa profesorului Cristi Pustai.