Etapa 6: FC Botoșani 4-2 ASA Târgu Mureș

Luni seara de la ora 21:00, FC Botoșani a întâlnit pe teren propriu, în ultima partidă din cadrul etapei a 6-a a Ligii 1 Orange. În fața a peste 3500 de spectatori elevii lui Leo Grozavu au câștigat cu scorul de 4-2, la pauză fiind 1-2.

Prima repriză a început în forță pentru botoșăneni având ocazii de a înscrie prin Roman, Astafei sau Bordeianu. Contrar cursului jocului Tg. Mureș deschide scorul prin Ianis Zicu în minutul 19 care trimite mingea cu capul în poarta lui Iliev după o centrare al lui Romeo Surdu. FC Botoşani revine în ofensivă, Dimitrov pătrunde prin defensiva mureşeană şi centrează în careul mic, Matulevicius nu reuşeşte să împingă mingea în poartă după care Astafei şutează mult pe lângă poartă dintr-o poziţie bună. În minutul 33, Astafei reia spre poartă din şase metri dar Viciu respinge cu piciorul ca un portar de handbal. În minutul 39 mureșenii scapă pe contraatac și înscriu golul doi prin Gabi Matei cu un șut la colțul lung. La ultima fază a reprizei FC Botoșani reduce din diferență prin Mihai Bordeianu care prinde un șut de senzatie de la aproximativ 25 în vinglul porții apărate de Viciu.

La fel ca în prima repriză botoșănenii încep în atac și prima ocazie o are Matulevicius care ratează incredibil din şase metri la o centrare al lui Dimitrov. În minutul 62, Vaşvari execută o lovitură liberă de la 30 de metri, trimite pe poartă dar Viciu respinge în corner. La faza următoare, Astafei reia cu capul din interiorul careului dar trimite puţin peste poarta mureşenilor. FC Botoşani reuşeşte egalarea în minutul 65. Willie scapă pe contraatac, este blocat de Viciu în marginea careului, mingea ajunge la Golofca care marchează cu un lob de la 30 de metri. În minutul 73, FC Botoşani reuşeşte să intre în avantaj, Herghelegiu a centrat de pe dreapta iar Matulevicius marchează cu capul din interiorul careului. În minutul 88 scorul devine 4-2. Cordoş greşeşte preluarea în postură de ultim apărător, Matulevicius scapă singur şi îl execută cu sânge rece pe Viciu.

Echipele de start:

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Miron, Plămadă, Muşat – Golofca (84 L. Fulop), Vaşvari, Bordeianu (58 Herghelegiu), Astafei – Roman (46 Willie), Matulevicius

Rezerve: Albuţ, Greu, Herghelegiu, Ichim, L. Fulop, Popovici, Willie

ASA Tg. Mureş: Viciu – Dobrosavlevici, M. Constantin, Cordoş – Iordache, R. Costin, Mureşan, G. Matei – Zicu, Kuku (67 Feketics), Surdu

Rezerve: Moga, Ciolacu, Mendy, Feketics, Deaconu, Candrea, Ursu

În urma victoriei din această etapă FC Botoșani urcă pe locul patru în clasament cu un total de 10 puncte la doar trei puncte de liderul Steaua, care are un meci mai puțin.