Etapa 6: FC Botoșani 0-2 Chindia Târgoviște (rezumat video)

FC Botoşani – Chindia Târgovişte s-au întâlnit, duminică, pe Stadionul Municipal din Botoșani, într-un meci din etapa cu numărul şase din Liga 1. Chindia Târgoviște câștigă cele trei puncte puse la bătaie în etapa a 6-a, scor 2-0 (Rață 74, Berisha 88 penalty) cu FC Botoșani.

Echipele de start:

FC Botoşani: Hankic – Patache, Chindriş, Şeroni, Haruţ – Jonathan Rodriguez, Ongenda – Ofosu, Ashkovski, Keyta – M. Roman

Rezerve: Pap, Plămadă, Ţigănaşu, Hristovski, Croitoru, Florescu, Cîmpanu, Fili, Fazos

FC Chindia: Aioani – Căpuşă, Piţian, Iacob, C. Dinu – Neguţ, Dulca, Raţă, Yameogo – D. Popa, D. Florea

Rezerve: Moldovan, Martac, Atanase, Ioniţă, Dumitraşcu, Şerban, Berisha, Cherchez, Fomba

Oaspeții au avut două șanse de a deschide scorul prin Florea (13) și Neguț (20) dar scorul a rămas egal. În minutul 26, Neguț scapă spre poarta lui Hankic, este faultat de Chindriș iar fundașul botoșănean este eliminat. Până la pauză, oaspeții nu reușesc să profite de avantajul omului în plus în timp ce FC Botoșani părea o echipă incapabilă să marcheze.

Începutul părții secunde a fost la fel de modest ca prima repriză, fără ocazii și cu multe greșeli de ambele părți. În minutul 57, oaspeții rămân și ei cu un om în minus. Iacob îl lovește cu cotul pe Andrei Patache iar fundașul botoșănean este luat cu ambulanța de pe gazon. În minutul 74, oaspeții deschid scorul prin Vadim Rață. Șeroni pierde mingea la mijlocul terenului, Rață pătrunde până în marginea careului, șutează puternic și îl învinge pe Hankic.În minutul 87, Rodriguez îl faultează în careu pe Neguț, Berisha marchează de la punctul cu var iar Chindia câștigă pe Municipal pentru a doua oară.

Pentru FC Botoșani urmează o serie de meciuri dificile, cu CFR Cluj, Gaz Metan și FC SB în deplasare și UTA și CSU Craiova pe teren propriu.