Etapa 5: Gaz Metan Mediaș 0-1 FC Botoșani

FC Botoșani a jucat luni seara partida din etapa a 5-a a Ligii 1 în deplasare la Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Marius Croitoru au câștigat cu 1-0 prin golul înscris de Mateus Barbosa în minutul 22.

Echipa de start:

Gaz Metan Mediaș: 1. Vâlceanu – 24. Romeo, 25. Matricardi, 4. I. Filip, 98. Velisar – 2. Moura, 34. P. Iancu – 69. Chamed, 10. R. Deaconu, 23. Grădinaru – 9. Irobiso

Rezerve: Buzbuchi, Gabriel, Trif, Alceus, Iancu, Lixandru, Grădinaru, Morar, Smola

FC Botoșani: 1. Pap – 47. Braun, 25. Racovitan, 32. Șeroni, 30. Țigănașu – 67. Papa, 18. Edjouma, 10. Ongenda – 89. Kage, 24. Silva, 28. Fili

Rezerve: M. Contra, Patache, Chindriș, Dragu, E. Florescu, D. Croitoru, Petkovski, M. Roman, Quinones

În minutul 6, FC Botoșani a fost aproape de a deschide scorul. Yuri a respins greșit mingea și a fost aproape de un autogol. Ronaldo Deaconu îl vede pe Pap ieșit mult din poartă, șutează de la jumătatea terenului dar goalkeeperul botoșănean reușește să evite golul. În minutul 22, FC Botoșani deschide scorul. Edjouma Malcolm depășește trei adversari, îi pasează lui Mateus Barbosa iar brazilianul marchează din interiorul careului. Gazdele încearcă să egaleze repede, au două șanse de gol dar scorul rămâne 0-1. În minutul 43, brazilianul Mateus Barbosa scapă singur cu portarul dar șutează slab și nu reușește să marcheze golul doi. În prelungirile primei reprize, Fili șutează pe lângă poartă din marginea careului iar la pauză scorul era 0-1.

Botoșănenii nu se retrag pentru a apăra avantajul de un gol și joacă la fel de ofensiv și în partea secundă. Brazilianul Barbosa are încă o șansă de gol dar șutează peste poartă. În minutul 66, gazdele o șansă mare de a egala dar Izata șutează pe lângă poartă. Șase minute mai târziu, Ongenda centrează foarte bine dar Racovițan trimite mingea puțin peste poartă. În minutul 79, Ongenda ratează o mare o ocazie de gol. Francezul a rămas singur cu portarul gazdelor dar nu a reușit să marcheze. Gazdele au o șansă de a egala în minutul 85 dar Morar execută slab o lovitură liberă din marginea careului. În minutul 90+3, columbianul Torres, intrat în locul lui Barbosa, șutează pe lângă poartă din marginea careului după care Chamed ratează o șansă mare de a egala.

În clasamentul din Liga 1, FC Botoșani se află pe locul trei, cu 13 puncte, la egalitate cu Rapid, echipă pe care o va întâlni duminică, 22 august de la ora 21.30.