Etapa 4 Play-out: FC Botoșani 1-0 FC Voluntari

FC Botoșani a întâlnit sâmbătă de la ora 18:00 echipa FC Voluntari în cadrul etapei a 4-a a Play-out-ului Ligii 1 Betano. Roș-alb-albaștri au câștiga cu scorul de 1-0 prin golul capitanului Mihai Roman din minutul 47 și s-au distanțat la șapte puncte în clasament de formația ilfoveana.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Dimutraș, Plămadă, Burcă, Acsinte – Oaidă, Tincu – Roman, Achim, Golofca – Golubovic

Rezerve: Cobrea, Cucu, Moruțan, Rodriguez, Piftorm Fulp, Axente

FC Voluntari: Mincă – Leasă, Balaur, Achim, Bucurică – Răuță, Marinescu – Căpățână, Ivanovic, Benzar – Deac

Rezerve: Balauru, Cazan, Sane, Novac, Pârcălabu, Cernat, Voicu

FC Botoșani începe meciul în atac iar în minutul 3, își trece în cont prima șansă de gol. Mihai Roman execută o lovitură de la 25 de metri, lateral stânga, dar trimite puțin peste poarta lui Mincă. În minutul 18 Golofca centrează de pe stânga dar Oaidă nu reușește să marcheze din careul mic. Prima repriză se încheie cu acțiunie lui Roman, care centrează la colțul lung dar Golofca nu ajunge la timp pentru a împinge mingea în poarta goală. Același Roman șutează din marginea careului dar Mincă respinge de lângă bară.

Repriza secundă începe cu FC Botoșani în ofensivă iar în minutul 47 Mihai Roman, cel mai bun jucător al FC Botoșani, reușește să marcheze. Achim i-a pasat lui Roman în careu iar căpitanul FC Botoșani marcheză. Golofca centrează de pe stânga dar Axente nu reușește să reia cu capul din mijlocul careului. Mihai Roman are șansa golului doi în minutul 68 dar reia puțin peste poartă din interiorul careului. Două minute mai târziu, ilfovenii își trec în cont prima mare ocazie. Cosmin Achim reia peste poartă dintr-o fază singur cu Pap.

Lorand Fulop revine pe teren după șapte luni de pauză și are o ocazie de gol executând o lovitură liberă din afara careului. FC Botoșani nu a mai forțat pe finalul partidei, preferând un joc de așteptare. Partida s-a încheiat cu victoria echipei FC Botoșani care rămâne în lupta pentru primul loc al play-out-ului.