Etapa 4: FC Botoșani 1-1 Astra Giurgiu

După începutul bun de campionat și jocul spectaculos de la Craiova, botoșănenii sperau să vadă o victorie a roș-alb-albaștrilor. Începutul meciului a fost unul modest, fără ocazii la cele două porți. La prima șansă de gol, FC Botoșani a reușit deschiderea scorului. În minutul 11 prin Hervin Ongenda, fostul jucător de la PSG, a șutat fără preluare din marginea careului și l-a învins pe goalkeeperul formației Astra. Un minut mai târziu, grecul Soiledis este aproape să marcheze de la 25 de metri dar mingea lovește bara. Replica oaspeților vine în minutul 19 când Alibec pătrunde în careu, șutează dar Pap respinge. În minutul 28, Alibec șutează din marginea careului dar Pap respinge spectaculos. În minutul 39, Astra reușește egalarea prin Bejan care a profitat de o gafă a portarului Eduard Pap și a fundașului George Miron.

Începutul reprizei secunde a fost unul modest, cu două echipe mai preocupate să nu primească gol decât să marcheze. În minutul 62, Golofca recuperează o minge, pătrunde în careu, îi pasează lui Roman I dar acesta nu reușește să șuteze pe poartă din centrul careului. În minutul 82, Colțescu îl elimină pe Dumitraș. Fundașul dreapta al FC Botoșani a văzut direct cartonaș roșu pentru un fault la mijlocul terenului. Brekalo are șansa golului dar goalkeeperul oaspeților respinge de pe linia porții.

După patru etape jucate în Liga 1 Betano FC Botoșani rămâne neînvinsă și acumulează 6 puncte. Etapa viitoare roș-alb-albaștri se vor deplasa în Copou pentru întâlnirea cu CSM Poli Iași de vineri, 17 august de la ora 21.00.

Echipele de start:

FC Botosani: Pap – Dumitraș, Burca, Miron, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – Golofca, Ongenda, M.Roman – M.Roman II

Rezerve: Fraisl, Patache, Chindriș, Enriko, Chitoșcă, Piftor, Brekalo

Astra: Lazăr – Stan,Bejan, Da Silva, Radunovic – Biceanu, Mrzljak – Balaure, Roșu, Llullaku – Alibec

Rezerve: Nedelcovici, Butean, Cestor, Boboc, Moise, Buș, Begue