Etapa 3: Universitatea Craiova 1-2 FC Botoșani

Duminică seara de la ora 19.15 FC Botoșani a disputat în deplasare la Universitatea Craiova partida din cadrul etapei a 3-a a Ligii 1. Elevii lui Marius Croitoru au ieșit cu capul sus de pe teren după ce Hervin Ongenda și Enriko Papa au adus victoria roș-alb-albașotrilor prin două guluri spectaculoase.

Echipele de start:

CSU CRAIOVA: Lazar – Vlădoiu, Bălașa, Constantin, Bancu – Vînă, Mateiu, Nistor – Gustavo, Koljic, Baiaram
REZERVE: Pigliacelli, Mitran, Vătăjelu, Căpățînă, Screciu, Cîmpanu, Markovic, Fedele, Ofosu
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Chindriș, Edjouma – Papa, Ongenda, Florescu – Roman
REZERVE: Contra, D. Croitoru, Dragu, Fili, Kage, Patache, Petkovski, Remacle, Sila
ANTRENOR: Marius Croitoru

Oltenii au jucat dur în debutul meciului, încercând să-i intimideze pe botoșăneni. Au fost multe atacuri peste limita regulamentului și lovituri la fiecare duel aerian. Prima șansă de gol le-a aparținut gazdelor dar Koljic trimite mingea pe lângă poartă. În minutul 18, Gustavo are și el posibilitatea de a deschide scorul dar ratează din interiorul careului. În minutul 27, vine replica botoșănenilor. Țigănașu centrează bine de pe stânga, Roman reia cu capul spre colțul lung dar mingea trece pe lângă poartă. Elevii lui Marius Croitoru prind curaj, încearcă să atace dar neglijează apărarea și sunt pedepsiți în minutul 40 când Gustavo îl driblează ușor pe Șeroni și marchează la colțul lung. Două minute mai târziu, Mateiu șutează de la 20 de metri dar Pap prinde fără probleme.

FC Botoșani începe în atac partea secundă iar în minutul 49 Hervin Ongenda marchează după o fază spectaculoasă. În minutul 53, scorul devine 1-2. Albanezul Enriko Papa marchează un gol spectaculos iar FC Botoșani era în avantaj pe stadionul din Bănie. Botoșănenii rămân periculoși, Malcolm șutează de la 25 de metri dar mingea a trecut puțin peste poartă. În minutul 65, oltenii sunt aproape de egalare. Gustavo profit de o minge deviată, îl driblează pe Pap dar șutează în plasa lateral. Cinci minute mai târziu, același Gustavo șutează mult peste poartă din marginea careului. Oltenii forțează egalarea iar în minutul 89 au o șansă mare de gol. Gustavo a executat foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri dar Pap respinge de lângă bară. În primul minut al prelungirilor, Edi Pap are încă o intervenție de mare portar la mingea trimisă cu capul de Koljic.

Partida se încheie cu victoria botoșănenilor care au un start foarte bun de sezon. Șapte puncte în primele trei etape în condițiile în care au jucat cu FC SB acasă și Voluntari și Univ. Craiova în deplasare.