Etapa 3 Playout: Rapid București 3-0 FC Botoșani

FC Botoșani a disputat sâmbătă seara, de la ora 20.30, partida din etapa a 3-a din Playout în deplasare la Rapid București, unde elevii lui Marius Croitoru au pierdut cu scorul de 3-0.

Echipele de start:
Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, Grigore, Junior Morais – Albu, Kait, Sefer – Vojtus, Ioniță, Ilie
Rezerve: Drăghia, Goge, Dandea, Carnat, Pănoiu, Alami, Stahl, Bălan, Marzouk
Antrenor: Adrian Mutu

FC Botoșani: Pap – Braun, Haruț, Dawa, Țigănașu – Dican, Papa – Mailat, Tîrcoveanu, Jaja Silva – Roman II
Rezerve: Contra, Șeroni, Dragu, Florescu, Croitoru, Petkovski, Mateus Barbosa, Roman I, Tisdell
Antrenor: Marius Croitoru

În minutul 10, Rapid a deschis scorul prin Vojtus după o fază spectaculoasă și o greșeală făcută de camerunezul Dawa. Replica botoșănenilor a venit imediat, Mailat i-a pasat lui Papa, căpitanul echipei FC Botoșani a șutat pe poartă dar Moldovan a respins cu piciorul. Rapidiștii revin în atac și au o mare ocazie în minutul 22 când Haruț a respins cu capul din fața porții. Jr. Morais și Rareș Ilie șutează dar mingea nu prinde cadrul porții. În minutul 32, Vojtus este aproape de a face dubla dar trimite mingea în plasa laterală după care Rareș Ilie șutează de la 25 de metri, puțin pe lângă poarta lui Pap. Vojtus încearcă un lob de la 20 de metri, mingea trece peste poartă iar la pauză scorul era 1-0 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă începem în atac, Jaja șutează din marginea careului dar Moldovan respinge de lângă bară. În minutul 61, scorul devine 2-0. Sefer execută o lovitură liberă de la peste 30 de metri și îl învinge pe Pap. Patru minute mai târziu, Bălan scapă singur cu Pap dar șutează slab iar portarul botoșănean respinge cu piciorul. Rapid rămâne în atac, Ioniță trimite mingea în plasa laterală iar apoi Carnat încearcă să marcheze de la 60 de metri. În minutul 77, Dican îl faultează în careu pe Ioniță iar arbitrul Adrian Cojocaru dictează penalty. Alexandru Albu execută foarte bine și duce scorul la 3-0.

Partida s-a încheiat cu victoria Rapidului care egalează pe FC Botoșani în clasamentul Playout-ului.