Etapa 29: Farul Constanța 2-0 FC Botoșani

FC Botoșani a pierdut cu scorul de 2-0 în delasare la Farul Constanța în etapa a 29-a a Ligii 1 și ratează șansa de a se califica matematic în Plyoff. Golurile au fost înscrise de Nedelcu în minutul 15 și De Nooijer în minutul 90+1.

Echipele de start:

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Artean, Nedelcu, Grameni – Jefte Betancor, Ad. Petre, Omoh; Rezerve: Brănescu, Boboc, D. Sîrbu, Radaslavescu, Purece, Pitu, Moldoveanu, E. Sali, Buta

FC Botoşani: Ed. Pap – Haruţ, Dawa, Şeroni, Dragu – Ed. Florescu, E. Papa – Braun, D. Croitoru, Fili – M. Roman; Rezerve: M. Contra, Patache, Tîrcoveanu, Lupeta, Dican, Mailat, Mateus Santos, Ţigănaşu, Tisdell

Farul a început mai bine partida și în minutul 10 are o mare ocazie de gol. Jefte trece ușor de Șeroni și Haruț, șutează pe poartă, Pap respinge până la Adrian Petre care are o execuție slabă. Un minut mai târziu, Șeroni comite un henț în apropierea careului dar arbitrul Sebastian Colțescu nu vede și lasă jocul să continue. În minutul 15, echipa lui Gică Hagi deschide scorul după o greșeală făcută de Edy Pap. Dussaut greșește o centrare, mingea lovește bara și ajunge la Nedelcu care marchează cu capul. După minutul 20 FC Botoșani echilibrează jocul iar Dawa ratează o mare ocazie, trimițând mingea în bară din patru metri. În minutul 31, Jefte are șansa de a majora scorul dar Pap deviază mingea în corner. Omoh își încearcă șutul din marginea careului dar Pap prinde fără probleme. În minutul 38, arbitrul Sebastian Colțescu dictează penalty pentru Farul, Jefte șutează lângă bară dar Pap respinge în corner.

FC Botoșani a început mai bine partea secundă dar replica echipei lui Hagi a venit în minutul 52 când Jefte a șutat puțin pe lângă poarta lui Pap. Haruț centrează de pe dreapta, Mihai Roman reia cu capul dar mingea trece pe lângă poartă. Omoh trece ușor de Mailat, șutează pe poartă dar Pap se opune din nou. Mihai Roman 2 are șansa egalării dar șutează slab după care urmează două mari ocazii. În minutul 75, Enriko Papa reia cu capul dar Aioani respinge sub bară. Tîrcoveanu execută cornerul dar camerunezul Dawa trimite din nou mingea în bară. FC Botoșani forțează egalarea dar cei care marchează sunt jucătorii lui Hagi. De Nooijer scapă pe partea stângă și îl învinge pe Pap, iar scorul se termină 2-0 pentru gazde.

În ultima etapă FC Botoșani întâlnește pe teren propriu pe FC Argeș, luni de la ora 20.30 pe stadionul Municipal, echipă aflată la un punct în sptele roș-alb-albaștrilor.