Etapa 25: FC Botoșani 3-1 Pandurii Tg. Jiu

FC Botoșani a întâlnit duminică, de la ora 13:30, pe stadionul ”Municipal” formația Pandurii Tg. Jiu, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 1 Orange. Elevii lui Leo Grozavu au trecut de gorjeni cu scorul de 3-1 (1-1) prin golurile marcate de ”BeniGol” Kuku în minutele 11 și 64, Golofca marcând golul cu numărul trei, iar de partea oaspeților au marcat Negruț în minutul 20.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Patache, Tincu, Miron, Sg. Popovici – Cârstocea, Cucu, Bordeianu – M. Roman, Kuku, L. Buş

Rezerve: Albuţ, Golofca, Herghelegiu, Vaşvari, Moruţan, L. Fulop, Endrick

Pandurii: D. Popescu – Samson, C. Ene, F. Ilie, Buşu – Zaina, J. Ket – Firţulescu, Stana, Hlistei – Negruţ

Rezerve: I. Popescu, Tătaru, Negoiţă, Trifu, Batin, Pîrcălabu, Mărgărit

Așa cum a anunțat și în conferința de presă, Leo Grozavu a început partida cu jucători care au mai puține minute jucate în actualul sezon. Cu toate acestea, FC Botoşani a fost echipa care a început mai bine iar în minutul 1 Roman a avut şansa golului dar a şutat slab din interiorul careului. În minutul 11 Laurenţiu Buş se distrează pe partea stângă, centrează perfect iar Mihai Roman marchează cu capul din centru careului. Șase minute mai târziu Mihai Bordeianu şutează din marginea careului dar mingea izbeşte bara porţii gorjenilor. Pandurii au revenit prin Sergiu Negruț care scapă de marcajul lui Miron și egalează în minutul 20 și stabilește scorul la pauză.

Leo Grozavu începe repriza a doua cu două schimbări care se dovedesc a fi inspirate. Moruțan îi ia locul lui Bordeianu și Golofcă în locul lui Patache. În minutul 64, FC Botoşani revine în avantaj. Benjamin Kuku scapă singur cu portarul gorjenilor şi marchează pentru 2-1. Cinci minute mai târziu, acelaşi Kuku are şansa golului dar portarul gorjenilor reuşeşte să respingă. În minutul 80, scorul devine 3-1. Kuku îi pasează perfect lui Golofca iar acesta marchează cu un şut şub bară. Cinci minute mai târziu, Moruţan este aproape să-şi treacă numele pe lista marcatorilor dar mingea şutată din marginea careului trece puţin peste poarta gorjenilor. În prelungirile partidei, portarul oaspeţilor o comite, Buş rămâne singur cu poarta goală dar ratează incredibil.

Cu un avantaj de două goluri, botoşănenii nu au mai forţat pe finalul jocului, preferând să menţină rezultatul. FC Botoşani ajunge la 32 de puncte, urcă pe locul opt în clasament şi se pregăteşte de meciul cu Astra Giurgiu din ultima etapa a Ligii 1 Orange.