Etapa 25: FC Botoșani 1-1 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani este foarte aproape de a realiza cea mai mare performanță din istoria fotbalului botoșănean. Elevii lui Liviu Ciobtariu au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaș.

Echipele de start:
FC Botoșani: Fraisl – Soiledis, Burcă, Miron, Dumitraș – Ongenda, Karaboue – Golofca, Fulop, Fabbrini – Roman

Rezerve: Anca-Trip, Chindriș, Patache, Oaidă, Târșa, Papa, Buș

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Crețu, Cristea, Diallo, Ivanov – Fofana, Aurelio – Olaru, Chamed, Dias – Fernandez

Rezerve: Batista, Pleașcă, Romeo, Fernandez, Jica, Mailat, Pinto

Pentru a prinde play-off-ul trebuie să câștige meciul din în ultima etapă de la Constanța contra formației FC Viitorul.
Gaz Metan nu a venit la Botoșani ca o echipă resemnată ci a arătat din primele minute ale partidei că vrea mai mult de un punct. În minutul 7, Coimbra a avut prima oportunitate de a marca dar este blocat în centrul careului. În minutul 23 Golofca profită de o eroare a defensivei adverse, pătrunde, centrează dar Fulop greșește execuția finală. Fulop execută o lovitură, șutează pe centrul porții dar Pleșca nu are nicio emoție. Replica oaspeților vine în minutul 30 când Chamed șutează puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Rondon scapă pe dreapta, șutează la colțul scurt dar Fraisl este salvat de bară. În minutul 33, Golofca marchează dar golul este anulat pentru un fault în atac comis de Mihai Roman. Patru minute mai târziu, Fraisl și Burcă se încurcă în careu, mingea ajunge la Iulian Cristea care deschide scorul.

FC Botoșani revine repede în joc și egalează prin Lorand Fulop în minutul 42. La pauză, FC Botoșani – Gaz Metan 1-1.

Repriza secundă începe tot cu oaspeții în ofensivă. Botoșănenii echilibrează jocul dar nu reușesc să se apropie de poarta Gazului. În minutul 71, Diaz șutează dar Miron respinge din fața porții. Două minute mai târziu, Fraisl are o intervenție ca la handbal și își salvează echipa la mingea reluată cu capul de Fofana. Rondon are și el o mare ocazie de gol dar trimite puțin pe lângă poartă. Finalul partidei aparține gazdelor dar elevii lui Ciobotariu nu reușesc să se apropie de poarta lui Pleșca și partida se încheie la egalitate, scor 1-1.