Etapa 23: FC Botoșani 1-0 CSU Craiova

FC Botoșani a întâlnit pe teren propriu formația clasată pe locul doi în clasamentul Ligii 1 Orange, CSU Craiova. Partida s-a disputat la o temperatură de -8 grade, terenul fiind acceptabil după ce s-au făcut eforturi mari pentru disputarea partidei.

Echipele de start:

FC Botoșani: Albuț – Ungurușan, Tincu, Burcă, Mușat – Vașvari, Moruțan (56 Lorand Fulop), Cucu – Roman (80 Hergheligiu), Kuku (90 plus 1 Bordeianu), Buș

Rezerve: Cobrea, Popovici, Bordeianu, Târnovan, L. Fulop, Herghelegiu, Endrick

CSU Craiova: Mingote – Dimitrov, Popov, Acka, Bucurică – Mateiu, Zlatinski, Băluţă – Bancu, N. Rocha, Ivan

Rezerve: Vlad, Vagenin, Măzărache, Kelic, R. petre, Madson, Fajic
Botoşănenii au început bine partida aşa cum anunţa Leo Grozavu şi încă din minutul 1 s-a instalat în jumătatea de teren a oltenilor. În minutul 7 FC Botoşani are prima mare ocazie. Roman centrează de pe dreapta, Buş reia din 6 metri dar mingea loveşte bara. Botoşănenii rămân în atac, Kuku scapă singur dar Mingote ajunge înaintea lui la minge. Prima repriză a fost clar în favoarea botoşănenilor în timp ce oltenii nu au făcut decât să se apere.

Prima şansă de gol a reprizei secunde aparţine oltenilor prin Fajic, intrat pe teren în minutul 46, dar mingea şutată din interiorul careului trece peste poarta lui Albuţ. În minutul 55 Vaşvari execută pe jos o lovitură liberă din marginea careului dar Mingote prinde în doi timpi. Două minute mai târziu, Cucu şutează din marginea careului dar Mingote scoate de lângă bară. Minutul 65, Roman cade în marginea careului oltenilor şi cere penalty dar Marius Avram arată doar corner pentru FC Botoşani.
În minutul 86 Herghelegiu centrează, Kuku pune la latul şi îl învinge pe Mingote debutând cu gol pentru FC Botoșani.

Partida se încheie cu victoria botoşănenilor care a ajuns la 29 de puncte, partidă municită pentru elevii lui Leo care au fost la cârma jocului pe tot parcursul partidei.