Etapa 24: Dinamo București 1-2 FC Botoșani

FC Botoșani obține o victorie uriașă pe terenul formației Dinamo și urcă pe loc de play-off în Liga 1. Dinamo a deschis scorul prin Montini dar Golofca și Fabbrini au marcat pentru o victorie care poate însemna calificarea în play-off.

Echipa de start:

Fraisl – Dumitraș (70 Patache), Miron, Burcă, Holzmann – Karaboue, Ongenda (19 Buș), Rodriguez – Golofca (86 Papa), Fulop, Fabbrini.

Liviu Ciobotariu a anunțat că merge la București pentru a obține trei puncte pe terenul formației Dinamo iar începutul meciului a aparținut botoșănenilor. Golofca a pătruns pe stânga dar a ratat execuția. Dinamoviștii pun stăpânire pe joc, au o posesie mai bună dar prima ocazie de gol a partidei aparține botoșănenilor. Fabbrini finalizează o acțiune de atac, șutează la colțul lung dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 19, Ongenda se accidentează și este înlocuit cu Laurențiu Buș. Nistor șutează puternic de la 20 de metri dar Fraisl respinge în corner. Același Nistor execută cornerul, Papazoglou reia cu capul, mingea lovește bara și ajunge la Montini care deschide scorul. Din minutul 24, Dinamo era în avantaj și își mărea șansele la play-off. Bucuria gazdelor a durat până în minutul 28 când Golofca a scăpat pe dreapta și a marcat pentru 1-1. Două minute mai târziu, Karaboue a avut șansa de a marca dar șutează pe centrul porții și Mcdermott prinde.

În minutul 45, Filip are o intrare criminală, direct pe glezna lui Fulop, dar dinamovistul primește doar galben. La pauză a fost 1-1, un rezultat care nu ajuta niciuna dintre cele două echipe.

FC Botoșani începe bine partea secundă, încearcă să joace fotbal dar dinamoviștii joacă dur. Aliji are și el o intrare criminală cu talpa la Golofca dar arbitrul Hațegan este tolerant și îi arată doar cartonaș galben. Rednic încearcă să forțeze victoria și îl trimite pe teren pe Daniel Popa. Dinamo are posesie mai bună dar este periculoasă doar la faze fixe. În minutul 73, Montini are șansa de a marca pe contraatac dar trimite cu capul pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Fabbrini face o fază spectaculoasă și marchează pentru 1-2.

După marcarea golului, elevii lui Ciobotariu au încercat să țină mingea cât mai departe de poarta lui Fraisl și să păstreze avantajul de un gol. În prelungiri, albanezul Aliji a avut șansa egalării dar a trimis peste poartă din lovitură liberă. Meciul se încheie cu victoria botoșănenilor și urcă pe locul șase în clasament, loc ce duce în Playoff.