Etapa 22: FC Botoșani 2-1 CFR Cluj

FC Botoșani a întâlnit luni de la ora 20.30 formația CFR Cluj în ultima pratidă a etapei a 22-a a Ligii 1. Elevii lui Marius Croitoru s-au impus cu scorul de 2-1 prin golurile lui Papa și Roman, iar pentru clujeni marcând Debeljuh.

Echipele de start:

FC Botoşani: Hankic – Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda – Caia(Roman 7), Al Mawas, Keyta
Rezerve: Pap, Holzmann, Tîrcoveanu, E. Florescu, D. Croitoru, Ashkovski, Plămadă, M. Roman I, Fili.

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Hoban(Aurelio 64), Gîdea(Păun 10) – Chipciu(Rondon 64), Debeljuh, Costache
Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, L. Aurelio, Carnat, Păun, Pereira, Rondon

Clujenii au început în forță partida iar în minutul 2 Debeljuh deschide scorul cu un șut de la 16 metri. Golul egalizator vine în min. 31. După un corner executat de Roman, Papa trimite cu capul direct spre poarta CFR-ului. După șuturile blocate ale lui Al Mawas și Braun, și o bară a lui Papa, mingea ricoșează la Mihai Roman, care îl învinge pe Bălgrădean.

În urma rezultatelor înregistrate în această rundă, FCSB a rămas lider cu 48 de puncte, urmată de CFR Cluj cu 47 de puncte și Universitatea cu 43 de puncte. Pe locurile 4, 5 și 6 care asigură prezența în play-off se află Sepsi OSK- 34 puncte (n.r. un meci mai puțin disputat), FC Botoșani și Academica, ambele cu câte 33 de puncte, echipa lui Croitoru având însă un golaveraj superior.