Etapa 20: FC Botoșani 0-2 CSM Poli Iași

FC Botoșani a întâlnit pe teren propriu, în cadrul etapei a XX-a a Ligii 1 Orange pe formația CSM Poli Iași. Elevii lui Leo Grozavu au fost învinși cu scorul de 0-2 după un meci cu două eliminări de partea botoșăneană în prima repriză.

Echipele de start:

FC Botoşani: Iliev – Patache, Miron, Burcă, Muşat – Vaşvari, Greu, Willie – Golofca, Elek, Roman

Rezerve: Albuţ, Plămadă, Dimitrov, Cucu, Astafei, Moruţan, Herghelegiu

CSM Poli Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – V. Gheorghe, Creţu – Bole, Ştefănescu, Ciucur – A. Cristea

Rezerve: Caparco, Voicu, Ciucă, Mitic, Moldovan, Ţigănaşu, Biociuc

 

Începutul partidei este favorabil botoșănenilor având ocazii de a înscrie prin Elek și Roman de două ori dar portarul ieșenilor Grahovac respinge. Primul gol al meciului a fost marcat în minutul 23 când Bole execută la colţul lung o lovitură liberă din marginea careului, lateral dreapta, Iliev iese greşit iar mingea intră în poartă. În minutul 36 Cristea scapă pe contraatac, şutează, Iliev respinge cu piciorul, mingea ajunge la Bole care este agăţat în careu de Miron. Ovidiu Haţegan dictează penalty şi al doilea cartonaş galben pentru Miron. Andrei Cristea execută penalty-ul și duce scorul la 0-2. Două minute mai târziu Golofca primește cartonașul roșu pentru lovirea unui adversar și lasă echipa în nouă jucători.

Repriza secundă începe cu dominarea ieșenilor iar în minutul 60 Cristea centrează în careu iar Bole trimite mingea în poartă pentru 0-3. În minutul 69 botoșănenii reduc din diferență prin Burcă care execută o lovitură liberă de la 25 de metri. În minutul 77 botoșănenii au ocazia de a marca al doilea gol dar șutul lui Barbosa de la marginea careului trece puțin pe lângă poarta lui Grahovac. Pe finalul partidei elevii lui Leo Grozavu rămân în șapte pe teren după ce Willie Barbosa părăsește terenul accidentat,iar în minutele de prelungire Frăsinescu și Ciucur văd cartonașele roșii pentru tragere de timp respectiv gest nesportiv. Partida se termină cu scorul de 1-3 pentru CSM Poli Iași.

După etapa a XX-a FC Botoșani rămâne pe locul șapte cu 25 de puncte, iar partida viitoare pentru botoșăneni va fi în deplasare la FC Viitorul, luni 19 decembrie, de la ora 20:30.