Etapa 2: FC Botoșani 4-0 Politehnica Iași (video)

FC Botoșani s-a impus fără probleme în derby-ul Moldovei, scor 4-0, în fața formației Poli Iași, duminică de la ora 15.30 în cadrul etapei a 2-a a Ligii 1.

Echipele de start:
FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzmann – Florescu, J. Rodriguez – Roman, Cîmpanu, Ofosu – Dugandzic.
Rezerve: Hankic, Patache, Țigănașu, Plămadă, Croitoru, Babunski, Cascini, Keyta, Ashkovski

Poli Iași: Axinte – R. Lopes, Mihalache, Ciobanu, Onea – Vanzo, De Iriondo, Passaglia – Soares, A. Cristea, Popadiuc.
Rezerve: F. Cristea, Zaharia, Ciofu, Atska, Balint

FC Botoșani a început foarte bine partida și încă din primul minut elevii lui Marius Croitoru s-au instalat în jumătatea de teren a ieșenilor. Prima ocazie de gol i-a aparținut George Câmpanu în minutul 6, dar goalkeeperul oaspeților are o intervenție foarte bună și își salvează echipa. Un minut mai târziu, Mihai Roman șutează din marginea careului dar mingea trece pe lângă poartă. Dugandzic scapă singur cu portarul ieșenilor, încearcă să-l dribleze dar este blocat și scorul rămâne 0-0. Ieșenii prind curaj, echilibrează jocul și se apropie din ce în ce mai mult de poarta lui Pap dar la pauză scorul a fost 0-0.
Prima ocazie a părții secunde aparține botoșănenilor, Babunski reia cu capul din interiorul careului dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 54, Iriondo primește al doilea galben pentru un fault la Babunski și Poli Iași rămâne cu un jucător mai puțin. Ofosu are o mare ocazie de gol în minutul 66 iar un minutul mai târziu Keita reușește deschiderea scorului. În minutul 72, arbitrul Marcel Bârsan îl elimină și pe Jonathan Rodriguez. FC Botoșani nu face pasul înapoi pentru a apăra avantajul de un gol iar în minutul 82 Dugandzic marchează după o combinație cu Keita. Un minut mai târziu, Ofosu scapă pe contraatac și îl învinge pe Axinte. FC Botoșani face spectacol pe final. În minutul 88, Țigănașu centrează de pe stânga iar Dugandzic face dubla și duce scorul la 4-0.

Partida se încheie cu scorul de 4-0 iar FC Botoșani are două victorii în primele două etape din acest sezon.