Etapa 2: FC Botoșani 2-0 FC Hermannstadt

FC Botoșani s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației Hemannstadt, în primul meci disputat pe teren propriu, în acest sezon. Cele două goluri au fost marcate de Andrei Dimitraș și Mihai Alexandru Roman, în urma unor cornere executate de Mihai Roman. Înaintea fluierului de start s-a ținut un moment de reculegere în amintirea lui Mihai Luca, fostul fundaș al CS Botoșani din anii 70-80, decedat în această săptămână. Spectatorii l-au aplaudat pe cel supranumit ”Talpan”.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Dumitraș, Burcă, Miron, Soiledis – Oaidă, Rodriguez – Roman 1 (77 Chitoșcă), Fulop (70 Ongenda), Golofca (89 Enriko) – Roman2

Rezerve: Fraisl, Patache, Chindriș, Ongenda, Piftor, Chitoșcă, Enriko

Hermannstadt: Căbuz – Coman, Pîrvulescu, Dandea, Tătar – Antonov, Dîlbea – Petrescu (81 Herghelegiu), Rusu (75 Tsoumou), Curtean (46 Nkololo) – Blănaru

Rezerve: Niga, Herghelegiu, Pamfile, Dumitriu, Tsoumou, Nkololo, Stoica

Arbitri: Ionuț Coza (Ilfov), Valentin Avram (București), Daniel Mitruți (Dolj)

Prima șansă de gol a aparținut roș-alb-albaștrilor, în minutul 2. M.Roman a executat un corner de pe dreapta, Fulop a reluat cu capul dar mingea a trecut mult pe lângă poartă. Oaspeții își arată primele intenții ofensive, Bogdan Rusu șutează din marginea careului dar trimite pe lângă poartă. În minutul 18, Pîrvulescu reia cu capul spre colțul lung dar Pap reușește să respingă spectaculos. În minutul 25, Soiledis execută o lovitură de la aproximativ 25 de metri dar mingea lovește bara laterală a porții apărate de Căbuz. Golofca cade spectaculos în careu dar centralul Ionuț Coza dictează corner și nu penalty așa cum au cerut botoșănenii. În minutul 34, Oaidă șutează din marginea careului mingea trece puțin pe lângă portă. Un minut mai târziu, Roman șutează și el dar nici de această dată nu nimerește poarta. Golofca șutează din interiorul careului dar mingea lovește plasa laterală. În minutul 44 botoșănenii deschis scorul, Mihai Roman execută cornerul iar Andrei Dumitraș marchează cu capul din șase metri.

Repriza secundă începe cu o mare ocazie a lui Mihai Roman2 care nu reușește să marcheze din interiorul careului. În minutul 49, Mihai Roman2 este ținut în careu dar arbitrul Ionuț Coza nu dictează penalty. FC Botoșani își trece în cont încă o mare șansă de gol dar Golofca nu reușește să-l învingă pe Căbuz. Fulop este aproape de a marca al doilea său gol din acest sezon dar portarul gazdelor s-a opus încă o dată. FC Botoșani reușește să majoreze scorul în minutul 76, tot în urma unei faze fixe. De această dată, autorul golului a fost Mihai Roman 2. Ofensiva botoșăneană nu se lasă dar Chitoșcă și Roman II nu reușesc să marcheze singuri cu portarul.

Partida s-a încheiat cu victoria formației FC Botoșani care după primele două etape are 4 puncte, iar în etapa viitoare va face deplasarea la Craiova, meci ce se disputa vineri, 3 august de la ora 21.00.