Etapa 19: UTA Arad 0-0 FC Botoșani

UTA Arad și FC Botoșani s-au întâlnit sâmbătă după-amiază într-un meci care a contat pentru etapa a XIX – a din Liga 1. Elevii lui Marius Croitoru au terminat la egalitate, scor 0-0. Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren îmbrăcați cu tricouri albe pe care era scris mesajul “Respect pentru fotbal”.

Echipele de start:
UTA: Iacob – Baravykas, Benga, Medimorec, Shliakov – Vorobjovas, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic
Rezerve: Balauru, Erico, Dima, Batha, Antal, Isac, Hora, Vukcevic, Călin
Antrenor: Laszlo Balint

FC Botoşani: Pap – Braun, Racoviţan, Dawa, Ţigănaşu – Papa, Florescu – Ongenda, Târcoveanu, Souza – Fili
Rezerve: M. Contra, Patache, Kage, I, D. Croitoru, Sila, Şeroni, Dragu, Remarcle, Mateus
Antrenor: Marius Croitoru

Începutul meciului a fost promițător cu o acțiune prelungită de atac a botoșănenilor, încheiată cu șutul lui Florescu. Shliakov își încearcă șutul de la 25 de metri dar Pap respinge spectaculos după care în minutul 14, Florescu șutează de la aproape 30 de metri iar portarul arădean respinge de sub bară. Un minut mai târziu, botoșănenii cer penalty iar reluările arată că aveau dreptate. Aflat pe linia porții, Vorobjovas comite un henț care trebuia să fie văzut de arbitrul Marcel Bârsan sau de asistentul de pe acea parte. Botoșănenii rămân în atac și au două șanse de a marca dar Tîrcoveanu și Fili șutează pe lângă poarta lui Florin Iacob. Arădenii echilibrează jocul, au o posesie mai bună dar nu reușesc să se apropie de poarta lui Pap iar la pauză scorul era 0-0.
Arădenii încep mai bine repriza secundă și încearcă să obțină cele trei puncte, foarte importante în lupta pentru play-off. Botoșănenii reușesc să echilibreze jocul iar albanezul Realdo Fili are șansa deschiderii scorului dar trimite mingea în bară. În minutul 78, UTA are o mare ocazie de gol dar Racovițan a respins din fața porții.

Foto: UTA Arad Facebook