Etapa 17: Politehnica Iași 0-1 FC Botosani

Luni de la ora 17.00 FC Botoșani s-a deplasat în Copou pentru derby-ul Moldovei contra formației Politehnica Iași, meci ce s-a disputat la -11 grade în cadru etapei a 17-a a Ligii 1. Elevii lui Marius Croitoru au învins cu scorul de 1-0 prin golul lui Realdo Fili din minutul 89 după un meci controlat în totalitate de botoșăneni.

Poli Iași: Brănescu – Onea, Popa, Frăsinescu, Bușu – De Iriondo, Passaglia, Moisa – Popadiuc, Zajmovic, Calcan
Antrenor: Daniel Pancu

FC Botoșani: Hankic – Patache, Haruț, Șeroni, Țigănașu – J. Rodriguez, Papa, Ongenda – D. Croitoru, Ashkovski, Al Mawas
Rezerve: Pap, Plămadă, Braun, Florescu, Tersa, Roman, Satue, Fili, Tîrcoveanu
Antrenor: Marius Croitoru

Începutul meciului a aparținut botoșănenilor, Al Mawas a șutat din marginea careului dar Brănescu a prins fără probleme. În minutul 16, Croitoru a fost nevoit să facă prima schimbare. Ongenda nu a mai putut continua jocul și a fost înlocuit de Florescu, în minutul 16. Zece minute mai târziu este înlocuit și David Croitoru cu Mihai Roman. În minutul 35, botoșănenii cer penalty, la un henț în careu comis de Bușu dar arbitrul Cătălin Popa lasă jocul să continue. Finalul primei reprize a aparținut gazdelor care au avut două ocazii mari prin Popadiuc.

Repriza secundă începe cu FC Botoșani în atac iar în minutul 46 Askhovski are șansa deschiderii scorului. Un minut mai târziu, Roman cade în careu după un duel cu Frăsinescu dar nici de această dată arbitrul Cătălin Popa nu acordă penalty. Roș-alb-albaștrii rămân în ofensivă, au posesia dar nu reușesc să-și creeze mari ocazii de gol. De partea cealaltă, ieșenii păreau mulțumiți cu un punct și au preferat să se apere cu toată echipa. În minutul 89, FC Botoșani reușește să marcheze prin albanezul Realdo Fili după mai multe greșeli în defensiva ieșenilor iar botoșănenii urcă pe locul 8 în clasament, la egalitate cu FC Viitorul.