Etapa 17: FC Botoșani 1-0 FC Voluntari

FC Botoșani și FC Voluntari au deschis etapa a 17-a a Ligii 1 Betano. Elevii lui Costel Enache au învins cu scorul de 1-0 prin golul lui Moruțan din minutul 7.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Tincu, Bordeianu – Roman (82 Serediuc), Moruţan, Buş (87 Oaidă) – Kuku (54 Popa)

Rezerve: Pap, Târnovan, Dumitraş, Rodriguez, Oaidă, Popa, Serediuc

FC Voluntari: Balauru – Filipov, Balaur, Achim, Acsinte – Răuţă, Lazăr – Căpăţână (72 Cernat), Ivanovici, Popadiuc (55 Olteanu) – Trandafirescu (59 A. Bălan)

Rezerve: Petrariu, Leasă, Olteanu, Novac, Cernat, M. Popescu, Bălan

FC Botoşani începe în atac încă din primul minut şi pune presiune pe adversar. Dominarea botoşănenilor avea să se concretizeze în minutul 7. Roman centrează de lângă Acsinte, Moruţan reia cu capul din careul mic şi deschide scorul. Moruţan are şansa majorării scorului dar Balaru prinde mingea şutată din interiorul careului. Oaspeţii marchează în minutul 18 prin Balaur dar golul este anulat pentru ofsaid. Moruţan se distrează cu ilfovenii, direblează trei jucători, şutează din marginea careului şi şutează la poartă dar Balauru prinde din nou. În minutul 32, Roman îi pasează lui Buş, acesta intră în careu, şutează la colţul scurt dar Balauru respinge în corner. Finalul primei reprize aparţine oaspeţilor, Popadiuc şutează de la 20 de metri dar Cobrea prinde în doi timpi.

Repriza secundă începe cu FC Botoşani în atac. Mingea circulă pe traseul Roman – Unguruşan – Moruţan dar decarul botoşănean nu reuşeşte să-l învingă pentru a doua oară în acest meci pe Balauru. Popa driblează doi adversari, şutează de la 30 de metri dar Balauru respinge încă o dată. În minutul 78, oaspeţii au şansa egalării. Bălan a executat o lovitură de la 20 de metri dar Cobrea scoate de sub bară. Cu cinci minute înainte de final, Popa are şansa de a majora scorul dar mingea şutată din interiorul careului este deviată şi Balauru prinde.

După acastă victorie FC Botoșani rămâne pe locul patru în clasament acumulând 31 de puncte, două puncte de locul trei ocupat de CSU Craiova.