Etapa 14: FC Botoșani 1-2 Astra Giurgiu

FC Botoșani și Astra s-a întâlnit duminică seara pe Municipal, în a 14-a etapă a Ligii I. Elevii lui Marius Croitoru au pierdut cu scorul de 1-2 prin golurile lui Budescu și Alibec, iar de partea botoșăneană a marcar Ashkovski. În tur, cele două echipe au remizat la Giurgiu, scor 2-2.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Haruț, Miron, Moescu, Țigănașu – Rodriguez, Papa – Roman, Cascini, Keyta – Ofosu
Rezerve: Hankic, Mendoza, Ebenhofer, Ongenda, Cîmpanu, Ashkovski, Andronic

Astra Giurgiu: Lazar – Bruno, Dima, Graovac, Radunovic – Răduț, Simion, Crepulja – Gheorghe, Alibec, Budescu
Rezerve: Kitanov, Dandea, Tounkara, Stahl, Ajayi, Matei, Biceanu

FC Botoșani a început în atac și a avut o primă ocazie de gol în minutul 2 prin Keita. Roman și Cascini șutează din marginea careului dar David Lazar nu are probleme. Prima ocazie a oaspeților a venit în minutul 20 când Haruț îl scapă din marcaj pe V. Gheorghe, acesta șutează din interiorul careului dar Pap respinge. În minutul 25, Budescu bate foarte bine o lovitură liberă din colțul careului dar Pap respinge de lângă bară. Două minute mai târziu, Alibec ratează o mare ocazie din careul mic. FC Botoșani revine în ofensivă, Keita șutează de la 12 metri dar mingea lovește bara. După 45 de minute, scorul este egal, 0-0.

Repriza secundă începe cu o mare ocazie a botoșănenilor prin Keita după care Enriko Papa a reluat cu capul din careul mic dar nu a reușit să trimită pe poartă. În minutul 50 Alibec îl depășește ușor pe Moescu, îi pasează lui Budescu care deschide scorul. Roman execută bine o lovitură liberă de la peste 20 de metri dar David Lazar respinge de sub bară. În minutul 69, Alibec majorează scorul după o acțiune în viteză. În minutul 83 Ashkovski recuperează o minge din picioarele lui Budescu, îl fentează pe Dandea și înscrie cu un șut de la marginea careului și botoșănenii sperau la rzultatul din turul campionatului.
Rodriguez este aproape de egalare în minutul 90 dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Partida s-a încheiat cu victoria formației Astra care depășește pe FC Botoșani în clasament.