Etapa 13 Play-out: Sepsi Sf. Gheorghe 0-1 FC Botoșani

foto: Facebook Sepsi OSK

Sepsi Sf. Gheorghe și FC Botoșani s-au întâlnit duminică după amiază într-un meci în care miza era locul doi în play-out. Echipa antrenată de Costel Enache s-a impus la limită, printr-un gol marcat de Rodriguez din penalty.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Dalmau, I. Ursu (N. Ross 39), O. Viera, C. Dima (Hamed 50) – Petrovikj, Ghinga – F. Oliveira (Dumbravă 58), I. Fulop, Tandia – Simonovski

Rezerve: Fejer, A. Gorrin, Burlacu, Hadnagy

FC Botoşani: Cobrea – Burcă, Tincu, Miron – Unguruşan, Oaidă, J. Rodriguez, N. Muşat – M. Roman (Golubovic 28), Chitoşcă (Serediuc 70), C. Golofca (Acsinte 90)

Rezerve: Brînză, L. Fulop, O. Moruţan, Serediuc, Dumitraş, Acsinte

FC Botoșani a făcut o primă repriză bună, și-a creat câteva ocazii de a marca dar a făcut și gafe în defensivă. Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Ungurușan dar fundașul dreapta al FC Botoșani nu a reușit să-l învingă pe portarul gazdelor. Chitoșcă și Golofca își depășesc cu ușurință adversarii dar FC Botoșani nu are un atacant care să marcheze. În minutul 21, Burcă a fost aproape de autogol dar tot fundașul central reușește să respingă din fața porții. Costel Enache este obligat să facă prima schimbare în minutul 27. Căpitanul Mihai Roman a părăsit terenul din cauza unor lovituri la cap iar în locul lui a intrat Golubovic. Scorul la pauză a fost 0-0.

Sepsi Sf. Gheorghe a început mai bine partea secundă, s-a instalat în jumătatea de teren a botoșănenilor și și-a creat două șanse de a marca. La prima acțiune ofensivă din repriza a doua, FC Botoșani reușește deschiderea scorului. Sebastian Chitoșcă este agățat în careu de Petroviky iar arbitrul George Rădulescu arată punctul cu var. Rodriguez a marcat din penalty iar din minutul 56 FC Botoșani conducea cu 1-0. Sepsi a încercat să revină repede în joc și și-a creat câteva ocazii la poarta lui Cobrea dar scorul a rămas favorabil botoșănenilor. Fostul atacant al roș-alb-albaștrlor Istvan Fulop este cel mai periculos jucător al celor de la Sepsi dar nu reușește să restabilească egalitatea.
Partida s-a încheiat cu scorul de 0-1 iar FC Botoșani își asigurul locul doi în play-out, cu o etapă înainte de finalul campionatului.