Etapa 13: FC Botoșani 1-1 Astra Giurgiu (video)

FC Botoșani și Astra Giurgiu s-au întâlnit vineri seară pe Municipal, în primul meci al etapei a XIII-a din Liga 1. Înaintea acestui meci, FC Botoșani este pe locul 11 cu 13 puncte iar Astra este pe 15 cu doar 9 puncte.

FC Botoșani: Pap – Braun, Haruț. Chindri, Holzmann – Florescu, Rodriguez – Tîrcoveanu, Ongenda, Keyya  Al Mawas
Rezerve: Hankic, Plămadă, Toutouh, Șeroni, Tarsa, Ashkovski, Camara, Papa, Patache
Antrenor: Marius Croitoru

Astra: Lazar –  Hugo Sousa, Graovac, C. Dima, Bruno – Crepulja – Canadija, Răduț. Budescu, Stahl – V. Gheorghe
Rezerve: Popa, Azulay, Wutrich, Merloi, Moise, Balaure, Montini, Riza
Antrenor: Eugen Neagoe

FC Botoșani a avut inițiativa în debutul meciului dar nu și-a creat nicio ocazie la poarta lui David Lazar. Prima ocazie a meciului aparține botoșănenilor în minutul 16. Rodriguez șutează de la 20 de metri dar Lazar respinge de sub bară. Trei minute mai târziu, Keita pătrunde în careu și șutează pe centrul porții dar Lazar respinge încă o dată. În minutul 27, Al Mawas are o ocazie mare de gol dar șutează mult peste poartă. Trei minute mai târziu, același Al Mawas ratează incredibil din opt metri. Chindriș are și el șansa golului în minutul 35 dar Lazar își salvează încă o dată echipa. În minutul 38, Astra își trece în cont prima șansă de a marca. Budescu a centrat de pe dreapta, Răduț reia cu capul la colțul scurt dar Pap prinde fără probleme și prima repriză se încheie 0-0.

Repriza secundă începe cu o șansă de gol a gazdelor dar Ongenda șutează slab din interiorul careului. Replica oaspeților vine imediat, Budescu șutează la colțul lung dar Pap respinge.În minutul 54, Astra deschide scorul în urma unui corner. A marcat Mattia Montini, jucător intrat pe teren cu 20 de secunde înaintea golului. În minutul 67, Dima face un henț în propriul careu iar arbitrul dictează penalty. Keyta execută și marchează iar din minutul 69 scorul este 1-1. Botoșănenii au dominat finalul partidei dar oaspeții s-au apărat bine până în minutul 89 când Keyta a avut o șansă mare de a marca.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar FC Botoșani continuă seria fără victorii.