Etapa 12 Playout: FC Botoșani 1-0 Gaz Metan Mediaș

FC Botoșani și Gaz Metan s-au întâlnit pe Municipal într-un meci din etapa a 11-a a play-out-ului. Elevii lui Liviu Ciobotariu au învins cu scorul de 1-0 printr-un penalty executat de Jonathan Rodriguez.

Echipele de start:

FC Botoșani: Fraisl – Burcă, Pițian, Miron – Oaidă, Papa, Rodriguez, Patache – Fabbrini, Golofca, Ongenda

Rezerve: Pap, Chindriș, Târșa, Karaboue, Holzmann, Soiledis, Buș

 

Gaz Metan: Pleșca – Pleașcă, Constantin, Larie, Busu – Fofana, Aurelio – Mailat, Dias, Ivanov – Fernandez

Rezerve: Batista, Cikarski, Diallo, Pereira, Fernandes, Costea, Pinto

 

În primele zece minute, cele două echipe au jucat prudent. Rodriguez a dezmorțit atmosfera în minutul 11 când a șutat puțin pe lângă poartă din marginea careului. În minutul 20, Burcă are șansa deschiderii scorului. Fabbrini cade în careu, botoșănenii cer penalty dar centralul Horia Mladinovici lasă jocul să continue.

Rondon scapă pe dreapta, pătrunde în careu dar nu îl poate învinge pe Fraisl. Replica Botoșaniului vine în minutul 37, Ongenda șutează din interiorul careului dar mingea trece pe lângă poarta lui Pleșca. În minutul 43, Fabbrini cade în careu iar de această data Horia Mladinovici arată punctul cu var. Rodriguez execută și marchează iar din minutul 44 FC Botoșani conduce cu 1-0. În prelungiri, Rodriguez șutează de la 25 de metri direct în bara transversală.

Oaspeții ies mai motivați de la vestiare și încearcă să egaleze repede dar FC Botoșani reușește să țină mingea departe de propria poartă. Mailat șutează puțin pe lângă poartă în minutul 60, după o respingere greșită a defensivei botoșănene.

În minutul 65, Marius Constatin este eliminat. Centralul Horia Mladinovici a scos direct cartonașul roșu, cel mai probabil pentru injurii. Fabbrini încearcă un lob din marginea careului dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Finalul aparține oaspeților care au o mare ocazie de gol în minutul 86 prin Larie. Caiado rămâne singur în careu dar șutează mult peste poartă.

Partida se încheie cu victoria FC Botoșani care a scăpat de orice emoție în ceea ce privește barajul.