Etapa 12: Gaz Metan Mediaș 1-2 FC Botoșani

FC Botoșani a reușit să plece cu toate cele trei puncte de la Mediaș și își trece în cont a doua victorie consecutivă. Mihai Roman și Jonathan Rodriguez au marcat cele două goluri ale botoșănenilor.

Gaz Metan Mediaș a deschis scorul prin Yazalde, în urma unor greșeli în defensiva botoșănenilor. Șase minute mai târziu, gazdele puteau majora scorul prin Ely Fernandez dar goalkeeaperul Edi Pap a avut o intervenție spectaculoasă. Prima ocazie a botoșănenilor vine în minutul 29. Fabbrini își depășește ușor un adversar, îi pasează lui Roman dar vârful împrumutat de la Craiova șutează mult pe lângă poartă din marginea careului. Chamed în 37 și Buziuc în 45 sunt aproape de a majora scorul dar la pauză a fost 1-0 pentru Gaz Metan Mediaș.

Repriza secundă începe cu FC Botoșani în atac, Golofca greșește o centrare de pe dreapta iar Pleșca respinge de lângă bară. În minutul 50, Golofca îi centrează lui Roman dar atacantul botoșănean nu reușește să-l învingă pe Pleșca. Gazdele revin în ofensivă, Ely Fernandez șutează de la 18 metri dar Edy Pap își salvează încă o dată echipa. În minutul 73, FC Botoșani reușește egalarea. Golofca a centrat foarte bine de pe dreapta iar Roman a reușit în sfârșit să marcheze. În minutul 88, Roman este faultat în careu de către Coimbra iar Istvan Kovacs dictează penalty.

Rodriguez execută foarte bine lovitura de la 11 metri și roș-alb-albaștrii pleacă de la Mediaș cu toate cele trei puncte.
În urma acestui rezultat FC Botoșani a urcat în clasament pe locul 8 acumulând 15 puncte. Etapa viitoare botoșănenii vor primi vizita echipei FC Viitorul, sâmbătă de la ora 18.00 în cadrul etapei a XIV-a a Ligii 1 Betano.

Vezi video cu golurile marcate de botoșăneni

foto: gaz-metan-medias.ro