Etapa 10 Playoff: Sepsi OSK 1-0 FC Botoșani

foto: facebook.com/osksepsi

Sepsi OSK și FC Botoșani s-au întâlnit în ultimul meci al play-off-ului. Roș-alb-albaștrii au încheiat campionatul pe locul 6, după ce a fost învinsă de Sepsi cu 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris în minutul 90 de Safranko.

Echipele de start:
Sepsi: J. Fernandez – R. Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, A. Dumitrescu – E. Gonzalez, Fofana, N. Tamas – C. Petrila, L. Fulop, I. Dumiter
Rezerve: Niczuly – Tincu, N. Păun, L. Kovacs, Achahbar, Aganovic, Golofca, C. Ștefănescu, Safranko
Antrenor: Leo Grozavu

Botoșani: E. Pap – Braun, Racovițan, Meleke, Țigănașu – E. Papa, Florescu, Ongenda – Patache, D. Croitoru, Tîrcoveanu
Rezerve: Hankic – Șeroni, Moescu, Plămadă, Târșă, Ashkovski, S. Cmara, M. Roman I, Fili
Antrenor: Marius Croitoru

O primă ocazie a fost bifată în minutul 10, când Melekea fost driblat de un adversar care a șutat de la 22 de metri, dar balonul s-a dus peste transversală. Petrila a șutat din marginea careului dar mingea trece puțin peste poarta lui Pap după care Dumiter ratează o ocazie mare de gol. Covăsnenii rămân în atac iar în minutul 28, Eder Gonzales șutează în bara transversală a porții apărate de Pap. Aproape de finalul primei reprize Braun primit o pasă pe dreapta, a centrat în careu pentru Ongenda, care a încercat să reia cu capul dar Ninaj a degajat, părând că l-a lovit cu piciorul în cap pe francezul care a cerut penalty. După 45 de minute scorul era 0-0.

În a doua repriză, Sepsi a avut mai multe ocazii pentru a-și adjudeca victoria. În minutul 70, Golofca profită de greșeala lui Moescu, scapă singur cu Pap dar șutează pe lângă poartă. Același Moescu comite un henț la marginea careului, Mitrea execută lovitura liberă dar Papa respinge. Deși botoșănenii aveau nevoie de victorie, cei care au dominat finalul partidei au fost covăsnenii. În minutul 90, Safranko marchează cu capul, iar botoșănenii au reușit să trimită mingea în plasă, la acțiunea imediat următoare, dar bucuria lui Camara a fost oprită de semnalizarea asistentului, pentru un ofsaid. Covăsnenii termină partida în avantaj și câștigă pentru prima dată, pe teren propriu, în fața echipei FC Botoșani.