Etapa 1: Astra Giurgiu 2-2 FC Botoșani

FC Botoșani a scos un egal în primul meci oficial din noul sezon de Liga 1. Deși a condus cu 2-0, FC Botoșani nu a reușit să plece de la Giurgiu cu cele trei puncte.

Echipa de start:
Pap – Patache, Miron, Chindriş, Soiledis – Rodriguez, Ongenda, Papa – Golofca, Corban, Ofosu. Pe parcurs au mai intrat: Aškovski, Pierce și Pițian.

FC Botoșani a început foarte bine meciul de la Giurgiu și în minutul 5 a avut o mare ocazie de gol. Ofosu a centrat de pe stânga iar Papa trimite mingea în bară. Cinci minute mai târziu, Ongenda execută bine o lovitură liberă dar David Lazar își salvează echipa. În minutul 20, Golofca este trântit în careu iar arbitrul George Găman arată punctul cu var. Jonathan Rodriguez execută și marchează primul gol din noul sezon al Ligii 1. În minutul 26, scorul avea să devină 0-2. Ongenda a executat foarte bine o lovitură liberă și l-a învins pe David Lazar. Dan Alexa, noul antrenor al celor de la Astra, face două schimbări și renunță la unul dintre jucătorii sub 21 de ani. Cu patru minute înainte de pauză, gazdele au reușit să reducă din diferență. Radunovic centrează de pe stânga, Miron îl scapă din marcaj pe V. Gheorghe iar atacantul gazdelor marchează cu capul.

Astra începe mai bine partea secundă dar în minutul 53 Golofca îi pasează foarte bine lui Corban care rămâne singur cu Lazar, șutează la colțul lung dar goalkeeperul gazdelor reușește să respingă în corner. În minutul 72, Patache îl faultează pe Radunovic la mijlocul terenului iar George Găman scoate direct cartonașul roșu și îl elimină pe fundașul dreapta al FC Botoșani. Un minut mai târziu, gazdele egalează prin Tiram care marchează cu capul de lângă Andrei Chindriș. Pe final FC Botoșani a ținut în cea mai mare parte a timpului mingea departe de propria treime, evitând pericolul.