Editorial | Eșec în debutul luptei pentru evitarea retrogradării

FC Botosani nu a reusit sa treaca pe teren propriu de ACS Poli Timisoara in prima etapa a Playout-ului. Formatia condusa de secunzii lui Leo Grozavu a fost invinsa cu scorul de 2 – 1 de catre una dintre candidatele la retrogradare in acest sezon competitional.

Increzatori si determinati, fotbalistii de la FC Botosani au inceput meciul de debut al Palyout-ului in aceeasi nota de agresivitate cunoscuta in intalnirile ce se disputa pe Stadionul Municipal Botosani. Un gol marcat de Miron si un tricou dedicat lui Leo Grozavu pareau debutul unei partide cu acelasi rezultat ca si in cazurile in care FC Botosani a evoluat fara principal pe banca contra formatiei din Suceava si aceleeasi ACS Poli Timisoara.

Chiar daca fostul capitan al FC Botosani, Marius Croitoru a restabilit egalitatea inainte de pauza, speranta suporterilor prezenti in tribune pe o ploaie rece mocaneasca intr-un rezultat bun nu a disparut. In opinia suporterilor, meciul a fost jucat cu jumatate de ora inainte de final, cand Olimpiu Morutan nu a reusit sa inscrie in poarta lui Catalin Straton, iar la putin timp formatia antrenata de Ionut Popa si-a asigurat prima victorie de pe municipal printr-un penalty transformat de Alin Seroni.

Cu toate ca erau condusi pe tabela, contrar cursului jocului, botosanenii au continuat sa atace si au ratat alte ocazii clare prin Morutan si Elek. Nu au renuntat, au continuat sa lupte. Si-au dorit victoria si credem ca doar lipsa sansei, care face parte din fotbal, a facut ca ocaziile botosanenilor sa nu modifice tabela.

Este abia inceputul. Punctele pierdute pe Municipal pot fi recuperate in deplasare la Gaz Metan Medias. Conteaza doar starea de spirit a echipei. Daca nu isi vor pierde din determinarea si agresivitatea antrenata de Leo Grozavu, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

„Un om nu este terminat atunci când este învins, ci atunci când renunță”
FC Botosani, o iubire vie peste ani.