Editorial:”Am căzut, ne-am lovit, ne-am pansat, ne-am ridicat și am câștigat”

Tehnicianul ros-alb-albastrilor a prefatat excelent intalnirea cu Concordia Chiajna. Elevii lui Costel Enache s-au impus cu 2 – 1 dupa ce au fost condusi la pauza si au jucat cu un om in minus mai bine de 15 minute.

Botosanenii au inceput bine meciul insa dominarea lor nu s-a concretizat pe tabela de marcaj. Invers cursului partidei, jucatorii lui Vasile Miriuta au reusit sa deschida scorul in minutul 27 prin Paul Batin, care a profitat de o greseala a apararii botosanene. Inainte de fluierul primului mitan, au iesit la scena arbitrii acestei intalniri. Mihai Roman este secerat in careul advers insa centralul Iulian Calin, excelent pozitionat, refuza sa acorde penalty spre exasperarea publicului prezent pe Stadionul Municipal.

In a doua repriza, botosanenii au iesit de la vestiare cu o viteza in plus si au reusit prin Bus si Roman sa transeze meciul in minutele 53 si 55, dupa doua actiuni de exceptie ale lui Olimpiu Morutan.

Finalul de meci a apartinut tot brigazii de arbitri care au refuzat acordarea a inca doua lovituri de la 11 metri, cate una de fiecare echipa si l-au eliminat nejustificat pe Morutan pentru o simulare imaginara.

„Au fost unele greşeli dar cel mai important este că rezultatul nu a fost influenţat de arbitraj, golurile marcate. Am înţeles că s-a discutat prin studiouri, că ar fi fost două penalty-uri. Mă bucur că Mihai Roman a ieşit sănătos. M-am speriat. Ştim ce probleme a avut Mihai Roman în trecut şi ce ar fi însemnat o nouă accidentare”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Acest meci face uitata infrangerea de la Craiova si ne da incredere pentru meciul cu Steaua. Discursul antrenorilor din vestiar a dat roade la pauza meciului, iar luciditatea lor speram sa o regasim si in alcatuirea primului 11 pentru meciul de la Bucuresti, luand in calcul numarul mare de absente din lotul botosanean.

„Trebuie să remarc caracterul jucătorilor şi echilibrul lor mental. Am încercat să construim, am avut o mentalitate ofensivă bună, am încercat să controlăm jocul. Singurele minute în care am suferit şi am avut ceva emoţii au fost ultimele minute când am rămas în 10”, a spus Costel Enache.