Editorial: Ratările se răzbună!

FC Botosani a pierdut primul meci din aceasta editie de campionat. CSU Craiova s-a impus cu scorul de 1 – 0 dupa un gol marcat dintr-o pozitie neregulamentara.

Elevii lui Costel Enache nu au reusit sa continue seria excelenta din acest debut de campionat si au pierdut intalnirea de la Severin, meci contand pentru etapa a VI-a. Oltenii au inceput in forta meciul insa ocaziile au fost de partea botosanenilor.  Roman si Serediuc au trecut pe langa deschiderea scorului in prima repriza si ghinionul nu s-a oprit aici. Fulop este inlocuit in minutul 13 si Cucu in minutul 30 dupa doua accidentari. In a doua repriza tot Roman iese la scena cu o bara nimerita dintr-o lovitura libera si meciul se indrepta dupa maniera de joc catre un 0 – 0 echitabil, insa in minutul 79 oltenii reuşesc să marcheze prin Zlatinski la o fază în care autorul golului era într-o poziţie de offsaid, nesemnalizata de catre arbitrii acestei intalniri.

Dupa acest meci se pot trage multe concluzii pripite: nu au trecut testul maturitatii, si-au batut joc de ocazii, nu au tratat meciul cu seriozitate, insa realitatea este alta. FC Botosani nu a fost cu nimic mai prejos decat CSU Craiova, a demonstrat ca poate juca fotbal in compania unui adversar puternic si a fost invinsa de o decizie eronata a arbitrilor. Meciul a trecut, punctele sunt in custodia oltenilor si noi trebuie sa ne gandim la meciul pe care il vom disputa luni pe teren propriu impotriva celor de la Concordia Chiajna.

„E doar o înfrângere în faţa unui adversar puternic, bine pregătit. Mergem mai departe, continuăm drumul. Am încercat să ne facem o strategie, accidentările ne-au schimbat puţin planurile, dar chiar şi aşa trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Traversăm o perioadă foarte bună în acest început campionat, dar drumul este foarte lung şi trebuie să rămânem concentraţi”, a afirmat Costel Enache.