EDITORIAL | Punct și de la capăt!

Infrangerea de la Dinamo a rezolvat ecuatia playoff-ului pentru FC Botosani

Multumiti de jocul prestat de elevii lui Leo Grozavu, nemultumiti de rezultatul de pe National Arena, FC Botosani se poate reorganiza pentru un nou obiectiv.

Rezultatul inregistrat luni pe Arena Nationala in intalnirea dintre Dinamo Bucuresti si FC Botosani a decis viitorul pe termen scurt al formatiei conduse de Leo Grozavu. Din 10 martie, fanionul botosanean va evolua in Playout-ul Campionatului National de Fotbal, insa nu fara o miza pe masura si anume participarea in Cupele Europene.
Prestatia de luni a jucatorilor condusi in teren de Gabriel Vasvari ne da sperante ca putem termina in primele doua echipe din playout la finele campionatului si automat sa prindem un loc in formatiile ce vor reprezenta Romania in Europa League.

Pentru noi se poate spune ca incepe un nou campionat. Un campionat in care meciurile cu miza vor fi contra unor formatii ce au avut o evolutie sinuoasa, la fel ca si in cazul nostru, evolutie care se reflecta in pozitia din clasament. Ne vom lupta pentru o noua participare in Europa cu formatiile din Iasi si Voluntari, dar nu vor lipsi meciurile contra unor formatii cu state vechi in campionatul National. Pe acestea le vom afla dupa ultima etapa din campionatul regular, atunci cand CFR, Dinamo sau Astra nu vor prinde o pozitie de Playoff.

Pe noi nu ne intereseaza acest aspect ci meciul contra formatiei din Targu Jiu pentru economia campionatului. O victorie duminica in meciul ce se va desfasura pe Municipal de la orele 13.30 vor asigura 16 puncte la debutul playout si o motivare suplimentara pentru Elevii lui Leo Grozavu.

Numai alaturi de suporterii botosaneni, acest nou obiectiv poate fi atins, iar conditiile atmosferice de duminica asigura reteta unui stadion care sa incline prin numarul mare de spectator balanta jocului catre o nou victorie a FC Botosani.