Editorial | Playoff dupa turul campionatului regular

FC Botosani a terminat prima parte a editiei de campionat 2017 – 2018 pe pozitia a V-a a clasamentului provizoriu la egalitate cu pozitia a IV-a, ocupata de Astra Giurgiu, care are un golaveraj mai bun.

Botosanenii au inceput bine aceasta editie de campionat. Au scos punct cu liderul CFR Cluj, dupa care au reusit o serie de 4 victorii printre care se numara si cea contra formatiei Dinamo Bucuresti. Lideri pentru cateva etape ai clasamentului provizoriu, elevii lui Costel Enache au inregistrat primul esec la Craiova insa nu dupa un meci in care gazdele ar fi dominat. Inceput bun si toata lumea isi facea deja calcule pentru Playoff si chiar pentru Cupe Europene. Asa suntem noi moldovenii, ne aprindem repede si ardem intens.

A doua parte a turului a fost ceva mai echilibrata, trei victorii, trei infrangeri si un egal, insa spiritul vulcanic al suporterilor a fost mentinut de meciurile bune de pe Municipal si de erorile de arbitraj care au facut sa vuiasca tribunele. La acest capitol stam mai bine decat in clasamentul Ligii I Betano, suntem pe locul patru ca si numar de spectatori prezenti in arena sportiva si pe primul loc ca si coeficient de ocupare dintre toate stadioanele din tara.

Dupa un asemenea tur trebuie sa multumim suporterilor pentru sustinerea neconditionata a acestei echipe cu evolutii surprinzatoare la fel ca si manifestarile impulsive ale publicului. Fara ei, FC Botosani nu ar ocupa in prezent aceasta pozitie in clasament si pentru ei FC Botosani intra in teren meci de meci pentru a face tot posibilul in a obtine victoria.

Trebuie sa multumim staff-ului tehnic pentru modul cum au reusit sa pregateasca meciurile si sa capaciteze fotbalistii. Trebuie sa multumim elevilor lui Costel Enache pentru victoriile frumoase ce au dat motiv de mandrie si petreceree tuturor botosanenilor care urmaresc acest fenomen.

Toate acestea nu vor avea insa nicio valoare daca a doua jumatate a campionatului nu va fi una la fel de buna ca si turul.