Editorial | Munca creează valoare

FC Botosani se mentine in fruntea clasamentului Ligii I. Dupa 5 etape, elevii lui Costel Enache au agonisit 13 puncte si continua sa fie surpiza campionatului.

Dupa doua victorii in cinci zile, FC Botosani conduce campionatul national de fotbal. Chiar daca s-au despartit de golgheterul momentului, Catalin Golofca, ros-alb-albastrii au trecut si de ACS Politehnica Timisoara cu scorul de 1 – 0. Reteta e simpla : munca, devotament si unitate. Acestea sunt valorile care au propulsat formatia botosaneana pe prima pozitie a clasamentului si cel mai bun exemplu este chiar jucatorul care a fost transferat la singura formatie din campionatul national ce mai evolueaza in Champions League.

In urma cu doi ani, Catalin Golofca era decis sa puna ghetele in cui si sa isi caute de lucru peste hotare. A fost tinut in lotul FC Botosani, dupa un imprumut la Foresta Suceava si prin munca a reusit sa fie unul dintre cei mai curtati jucatori din Romania. A muncit, a strans din dinti cand i-a fost greu, nu si-a abandonat colegii de echipa si a reusit.  

Exemplul sau nu este singular. Sa nu uitam de Michael Ngadeu care acum este ofertat de echipe din primul esalon fotbalistic englez, de Gonzalo Cabrera, de Quenten Martinus. Toti au venit la FC Botosani din campionate puternice unde nu li s-a dat nicio sansa, au muncit si acum tin primele pagini ale publicatiilor sportive din tarile unde evolueaza.  

Reteta a functionat pana acum in cazul jucatorilor mentionati anterior si a inceput sa dea roade si la nivelul echipei. FC Botosani nu isi permite sa transfere jucatori titrati, insa prin munca, prin devotament si cu aportul intregului vestiar si-i creeaza.