Edi Iordănescu: ”E o seară fericită, o seară în care am mai pus trei puncte”

După victoria de la Botoşani, Astra a acumulat 18 puncte şi a depăşit echipa lui Costel Enache în clasamentul Ligii I. În vară, Astra s-a despărţit de 18 jucători şi era considerată una dintre candidatele la retrogradare iar acum se luptă, cu şanse reale, pentru un loc de play-off.

“Îmi felicit echipa pentru jocul din această seară şi în mod special pentru rezultat. Ne aşteptam la un joc foarte greu, întâlneam o echipă care acasă reprezintă o forţă, care are un joc extrem de consistent şi de eficient, o echipă care până astăzi era neînvinsă pe teren propriu. Cred că are forţa să depăşească rapid această seară. O echipă care are aspiraţii la play-off şi eu spun că sunt îndreptăţite aceste aspiraţii. Veneam după o întrerupere a campionatului, aveam şase jocuri fără înfrângere, jocuri bune. Era foarte important să gestionăm foarte bine perioada de întrerupere. În cazul în care sufeream un eşec, se distanţa adversarul nostru şi nu era bine.

E o seară fericită, o seară în care am mai pus trei puncte. Astra a pierdut mai mult de două treimi din echipă. Au plecat 18 jucători. Nu este o perioadă uşoară. A fost o vară fierbinte, zece jocuri în prima lună, jucătorii au venit pe parcurs. Au plecat jucători foarte valoroşi. Am pus rapid în loc, am adus jucători tineri, jucători şi de la ligile inferioare. La noi s-a micşorat bugetul cu aproape 50%, reuşim din mers să reconstruim şi să propunem mulţi jucători tineri. Avem 18 jucători până în 26 de ani. Obiectivul este clasarea în primele şase. Contractul meu este pe doi ani iar obiectivul pentru primul an este reconstrucţia”, a spus Edi Iordănescu.