Declaratiile lui Mihai Ciobanu inaintea barajului dintre U Craiova si FC Botosani

Avem sansa de a participa la meciul de baraj pentru Conference League cu Universitatea Craiova, in vulcanul alb-albastru al oltenilor. Are locul 2 din Play-out sanse reale contra locului 3 din Play-off sau este doar un mod prin care fotbalul nostru devine mai atragator la final de campionat?

  • Va fi un singur meci, pe terenul echipei din play- off, CS Universitatea Craiova iar mult discutatul sistem play off- play out isi arata si pentru noi… spectaculozitatea! Sortii au fost cu noi, astfel ca Rapid care avea prim-planul in clasament a esuat in ultimul meci, la Mioveni! Acum, noi, trebuie sa venim in intampinarea acestei oportunitati!

Cifrele spun ca, din ultimele 10 intalniri, CS Universitatea are 5 victorii, 3 partide s-au terminat la egalitate, iar in 2 dintre ele a castigat FC Botosani. Cele 2 victorii ale Botosaniului, din mai si, respectiv, august 2021, au fost obtinute chiar pe terenul oltenilor, iar ultimul rezultat inregistrat intre cele 2 echipe a fost acel 2-2 din decembrie 2021 de la Botosani. Au vreo relevanta aceste cifre in situatia noastra?

  • In acest meci chiar nu conteaza statistica, este un meci de calificare in Conference Ligue, diferit ca maniera de abordare fata de meciurile din campionatul intern !

Participarea in cupele europene a fost obiectivul pe care ni l-am fixat la inceputul sezonului. Desi parcursul de pana acum nu a fost usor si nu a fost cum ne-am fi dorit initial – cu a treia participare consecutiva in play-off – iata-ne, totusi, in fata unui meci care valoreaza cat un sezon. De cealalta parte, Universitatea Craiova a ratat titlul de campioana, a fost eliminata in semifinale in Cupa Romaniei si a invins zilele trecute Farul Constanta cu un scor zdrobitor, jucand cu echipa a doua: 4 – 1.
Cum traducem aceste lucruri si cum abordam acest meci?

  • Ambele grupari au avut obiective, unele realizate altele, nu! Acum ce mai conteaza? Toate fortele de care dispun echipele vor fi aruncate in arena cu un” mic-mare” avantaj ptr Craiova, suporterii! Baietii nostri au disponibilitate, au dorinta, au mijloace tehnice si tactice, au resurse si pot surprinde! Pe oricine! Sa-nceapa meciul!!!