Cupa României (optimi): FC Botoșani 3-2 FC Viitorul (foto)

După ce a eliminat pe CFR Cluj în 16-imile Cupei României, elevii antrenați de Costel Enache au reușit să se califice în sferturi eliminând formația Viitorul Constanța cu scorul de 3-2, toate golurile fiind marcate în repriza a doua.

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Dumitraş (Roman, 46), Plămadă, Burcă, Muşat – Oaidă, Târşă – Serediuc, Rodriguez, Chitoşcă (Popa, 85) – Kuku (Bordeianu, 74).
Antrenor: Costel Enache.

Viitorul: Tordai – Căpușă, Ghiță, Țîru (Horj, 82), De Nooijer – D. Dumitrescu, Băluță (Kofi, 65), Ciobanu – Cioablă (C. Ene, 82), Gavra, Drăguș.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

Botoșănenii au început mai greu partida, echipa lui Hagi având prima șansă de a deschide scorul încă din primul minut. Replica botoşănenilor vine în minutul 6 dar Rodriguez nu reuşeşte să reia cu capul din careul mic. În minutul 14, Andrei Ciobanu execută o lovitură de la 18 metri dar mingea este deviată în corner. Viitorul rămâne echipa mai periculoasă, Florin Cioablă şutează din interiorul careului dar Pap respinge. În minutul 31, Kuku îşi depăşeşte un adversar şi şutează de la 25 de metri dar mingea trece puţin pe lângă poarta Viitorului. Patru minute mai târziu Tordai scapă mingea în faţă şi apoi o prinde în afara careului. Sebastian Chitoşcă execută lovitura liberă dar mingea loveşte bara. Muşat are și el ocazia de a marca, şutează puternic de la 35 de metri dar Tordai scoate de sub bară și echipele intră la cabine la egalitate, scor 0-0.

FC Botoșani intră mai hotărâtă repriza a doua și în minutul 51 Târsa centrează perfect la Chitoșcă care deschide scorul cu capul. Elevii lui Hagi egalează în minutul 64 prin Gavra cu un șut peste portarul botoșănean. Zece minute mai târziu Burcă execută repede o lovitură liberă, Roman rămâne singur cu Tordai şi marchează pentru 2-1. Dobrogenii egalează din nou în minutul 77 când fundașii botoșăneni îl lasă nemarcat pe Drăguș iar acesta marchează cu călcâiul. FC Botoşani se aruncă în atac iar în minutul 81 fundaşul Florin Plămadă reuşeşte să marcheze şi să-şi aducă echipa în avantaj.

Partida s-a încheiat cu victoria botoşănenilor care se califică în premieră în sferturile Cupei României după un meci spectaculos cu cinci goluri.

Intra să vezi galeria foto